Дъщерята на Елвис Пресли - Лиса Мари си отиде на едва 54 години

Лиса Мари Пресли - единствената дъщеря на рокендрол легендата Елвис Пресли, е починала вчера, след като е била откарана по спешност в болница в района на Лос Анджелис. Новината съобщи майка й Присила, предадоха световните агенции. 
 
"С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна", съобщи  в изявление Присила Пресли. "Тя беше най-страстната, силна и любяща жена, която познавам. Молим да не бъдем безпокоени докато се опитваме да се справим с тази дълбока загуба", се казва в изявлението на Присила Пресли.
 
Причина за неочакваната кончина на 54-годишната Лиса Мари Пресли е сърдечен арест. Тя е била в дома си в предградието на Лос Анджелис - Калабасас. Парамедиците са я откарали в болница, но лекарите не са могли да я спасят. 
 
Лиса Мари е родена през 1968 г. и остава собственичка на имението "Грейсланд" в Мемфис, когато Елвис почива през 1977 г. Тогава тя е едва на девет години. 
 
Наследничката на Краля на рока също имаше музикална кариера - тя издава дебютния си албум "To Whom It May Concern" през 2003 г., последван от "Now What" през 2005 г. И двата влизат в топ 10 на класацията за албуми Billboard 200. Третият албум, "Storm and Grace", е издаден през 2012 г.
 
Лиса Мари има четири брака, които завършват с разводи. Омъжва се за поп звездата Майкъл Джаксън през 1994 г., само 20 дни след развода с първия си съпруг - музиканта Дани Киоу. Известната двойка се развежда две години по-късно - през 1996 г., докато Джаксън се бори с обвиненията в сексуален тормоз на деца.
 
След това, през 2002 г. Пресли се омъжва за актьора Никълъс Кейдж, който подава молба за развод едва четири месеца по-късно. Четвъртият й брак е с нейния китарист и музикален продуцент Майкъл Локууд. Разводът им е финализиран през 2021 г.
 
 
Лиса Мари има четири деца. Единственият й син, Бенджамин Киоу, почина през 2020 г. на 27 години. Дъщеря й Райли Киоу - на 33 години е актриса. Другите й две дъщери са 14-годишните близначки Харпър и Финли Локууд.
 
За последно Пресли беше видяна публично във вторник вечерта на наградите "Златен глобус" в Бевърли Хилс.
 
Тя беше на церемонията с майка си, и бяха видимо развълнувани, докато гледаха как Остин Бътлър печели наградата за най-добър актьор за превъплъщението му в нейния баща. По време на емоционалната реч актьорът благодари на семейство Пресли за помощта им по време на филма.
 
"Благодаря ви, момичета, благодаря ви, че отворихте сърцата си, спомените си, и дома си за мен". "Лиса Мари, Присила, обичам ви завинаги.", каза актьорът, който по уникален начин се правъплъти в легендата. 
 
 
Хиляди американци и известни личности изразиха съболезнованията си, след като стана известно за неочакваната кончина на звездата.
 
Носителката на "Грами" Даян Уорън скърби от ужасната новина. "Целият свят изпраща любов и молитви към Присила и децата на Лиса Мари в момента", написа Уорън. 

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Отиде си Шинейд О'Конър

27.07.2023

Наследничката на Елвис си отиде на 54

14.07.2023