Ето кои артисти ще пеят на наградите BRIT

Наградите BRIT 2023 обявявиха още изпълнения за шоуто, което предстои на 11 февруари в Лондон.
 
Американската певица Лизо, която е номинирана за международен артист, ще се завърне на сцената на BRITs след взривяващото си изпълнение през 2020 г.. "About Damn Time" е актуалният суперхит на певицата, носителка на три награди "Грами".
 
Към вече обявения списък с артисти ще се присъедини и носителят на две награди "Грами" диджей и продуцент Давид Гета. Той ще се качи за първи път на сцената на британските музикални награди. Към най-новите имена в списъка с артисти прибавяме и британска денс и поп звезда Беки Хил и поп сензацията Ела Хендерсън. 
 
Наградите BRIT по-рано обявиха изпълненията на фаворитите за награди тази година - това са дамското алтернативно дуо Wet Leg и поп звездата Хари Стайлс, които имат по четири номинации. На сцената в "О2 Арена" ще се качат още Кат Бърнс, Сам Смит и Ким Петрас. 
 
Прецедент на полово неутралните награди BRIT
 
Най-известният френски диджей Давид Гета коментира, че е голяма чест за него да бъде номиниран за наградата BRIT, тъй като винаги е чувствал силна връзка с британската музика и култура. "I'm Good“ е седмият ми запис №1 в UK, така че благодаря! Танцовата сцена в Обединеното кралство е пълна с невероятни артисти, така че да бъда признат тук  отново означава много за мен."
 
Певицата Беки Хил е супер щастлива, защото за първи път се качва на престижната сцена. "Моето първо изпълнение на BRITs!!! Това е нещото, за което съм мечтала", каза развълнуваната изпълнителка, която ще се качи на сцената именно с Давид Гета, за да направят общия си хит. 
 
Изпълнителката Ела Хендерсън също е горда, че се качва на тази сцена. "Изключително съм развълнувана да участвам на BRITs 2023! Докато растях, помня, че гледах изпълненията на живо на BRITs на толкова много емблематични артисти, които боготворях, и винаги съм мечтала един ден да се кача на тази сцена. Така че да бъда част от тазгодишния състав заедно с някои невероятни артисти е абсолютна чест! Нямам търпение - какъв невероятен начин да започнем тази година!"
 
Наградите BRIT 2023 ще се проведат за първи път в историята си в събота, 11 февруари, а не както досега в неделя. Водещ на шоуто ще бъде Мо Гилиган.

Свързани новини

Raye триумфира на наградите BRIT

05.03.2024

Млада изпълнителка счупи рекорд за БРИТ

26.01.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Номинации за "Златен глобус" 2023

13.12.2022