Ед Шийрън разкрива изцяло душата си в новия си албум

Ед Шийрън се подготвя да издаде новия албум - (Subtract) – най-новото издание от неговата обхващаща десетилетие математическа ера, което излиза на 5-ти май 2023. 
 
Албум, който се връща към корените на певеца и автор на песни, и който е написан, вдъхновен от лична скръб и надежда, - (Subtract) представя една от най-големите звезди на планетата в неговия най-уязвим и искрен вид.
 
 
Ед споделя: "Работих върху Subtract в продължение на десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, създавайки и записвайки стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да представлява. Тогава, в началото на 2022, поредица от събития промениха живота ми, менталното ми състояние и в крайна сметка самия начин, по който гледах на музиката и изкуството.
 
Писането на песни е моята терапия. Помага ми да осмисля чувствата си. Пишех, без да мисля какви ще бъдат песните - просто излях всичко, което усещах. И само за седмица замених това, което ми беше отнело толкова време, с най-дълбоките си и мрачни мисли.
 
В рамките на един месец казаха на бременната ми жена, че има тумор, за който не може да бъде предприето лечение до раждането. Най-добрият ми приятел Джамал – мой брат, почина внезапно, а аз се озовах в съда, защитавайки почтеността и кариерата си като автор на песни. Бях погълнат от страх, депресия и безпокойство. Имах чувството, че се давя, че съм под повърхността, гледам нагоре, но не мога да изплувам и да поема въздух.
 
Като артист усещах, че не мога искрено да представя пред света произведение, което не показва точно как се чувствам и как трябва да изразя себе си в този момент от живота си. Този албум е точно това. Той е прозорец към душата ми. За първи път не се опитвам да създам албум, който да се хареса на хората, просто изразявам нещо, което е искрено и показва къде се намирам в този момент от живота си.
 
Това е съдържанието на дневника ми от миналия февруари и моят начин да го осмисля. Това е Subtract."
 
- (Subtract) - съдържание:
1. Boat
2. Salt Water
3. Eyes Closed
4. Life Goes On
5. Dusty
6. End Of Youth
7. Colourblind
8. Curtains
9. Borderline
10. Spark
11. Vega
12. Sycamore
13. No Strings
14. The Hills of Aberfeldy
 
Откакто за първи път се научава да свири на китара "Layla" от Ерик Клептън, когато бил 12-годишен, се ражда любовта на Шийрън към певеца и автор на песни. Израснал под влиянието на изпълнители като Деймиън Райс, Брус Спрингстийн и Боб Дилън, чиято музика звучи постоянно в къщата на родителите му – артисти, с чието творчество го запознава баща му John, - винаги е бил на хоризонта за Ед. 
 
След като песните и процесът на писане придобиват изцяло ново значение и насоченост след поредица от тежки събития, разтърсили света на артиста през 2022, нещото, което остава константа, е силното му желание да направи запис, основаващ се на любовта му към композициите на певеца и автор на песни. Сега, докато се подготвя за издаването на най-разкриващото душата му произведение досега, - служи като навременно напомняне защо Шийрън остава един от най-талантливите текстописци на своето поколение; артист, който анализира собствените си преживявания за феновете, в търсене на утеха и принадлежност.
 
- е резултат от това, че Шийрън разширява границите на своя музикален талант, докато създава най-задълбочените песни в кариерата си. Обединявайки се с Арън Деснер (The National) за писане и продуциране, след като двамата обединиха сили след запознанството им чрез общата им приятелка Тейлът Суифт, Ед и Арън започват да създават албума през февруари миналата година. Създават над 30 песни по време на едномесечния си престой в студиото.  Четиринадесетте парчета в албума са естествено свързани с изящна продукция от двамата артисти, смели фолклорни елементи и оркестрови аранжименти.
 
Ед Шийрън стана хит на британската музикална сцена през 2011 с дебютния си албум +. Бързо утвърдил себе си като създаващ история артист, той продължи успеха си с x, ÷, No.6 Collaborations Project и =: каталог, който превърна Шийрън в един от най-успешните изпълнители на 21-ви век.

Свързани новини

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Важно!

25.10.2023

Ед Шийрън идва у нас!

20.10.2023

Певецът с уникално постижение

12.10.2023

Англичанинът може да бъде и лошо момче

05.10.2023