Лейди Гага разби клишето на Оскарите

След като до последните минути преди Оскарите не се знаеше дали Лейди Гага ще пее на церемонията на 95-ите награди на Американската академия за кино, певицата все пак излезе на сцената в "Долби Тиатър". 
 
"Всичко навсякъде наведнъж" с пълна доминация на Оскарите
 
Тя изпълни версия на номинираната песен "Hold My Hand" от "Топ Гън: Маверик", като вместо вечерна рокля и скъпи бижута, Гага избра да пее облечена с черна тениска, скъсани дънки, кецове, без грим и прическа. В акустичното изпълнение певицата беше подкрепена от музиканти на китара, бас и барабани. 
 
 
Преди да започне песента, Гага изнесе кратка реч за нейното значение за нея: "Написах тази песен с моя приятел BloodPop за филма "Топ Гън: Маверик" в моето студио. Тази песен е дълбоко лична за мен и мисля, че всички имаме нужда един от друг. Нуждаем се от много любов, за да вървим през този живот и всички понякога имаме нужда от герой. Има герои навсякъде около нас, на непретенциозни места, но може да откриете и че можете да бъдете свой собствен герой, дори ако се чувствате разбити вътрешно." , сподели певицата. 
 
 
 
 
"Hold My Hand" бе номинирана за най-добра оригинална песен тази година, в конкуренцията на “Lift Me Up” на Риана от "Черната пантера: Уаканда завинаги", колаборацията "This Is a Life" от "Всичко навсякъде наведнъж", "Applause" на София Карсън от "Tell It Like a Woman", и парчето "Naatu Naatu" от индийския филм "RRR", която спечели наградата. 
 
Лейди Гага триумфира на Оскарите през 2019 г., когато спечели Оскар за най-добра оригинална песен за баладата си "Shallow" от мюзикъла с Брадли Купър "Роди се звезда". В момента певицата се снима в продължението на "Жокера" с Хоакин Финикс, който също ще бъде мюзикъл. Гага ще изпълни ролята на приятелката на Жокера - Харли Куин. 

Свързани новини

Рок легендите с изнендаваща колаборация

02.10.2023

Звездата празнува годишнина от дебюта си

23.08.2023

Кунг-фу хватките отнесоха конкуренцията

13.03.2023

Финални прогнози преди Оскарите

10.03.2023

Финални награди преди Оскарите

27.02.2023