Лорийн се завръща на сцената на Евровизия

Шведската поп звезда Лорийн, която стана популярна със спечелването на конкурса Евровизия през 2012 г. с хита си  "Euphoria", отново ще представлява родната Швеция на финалите на състезанието през май. 
 
Енигматичната икона се включи в надпреварата, на която шведската публика избра своя представител на Евровизия, с драматичната денс песен "Tattoo".

Представянето на певицата, която безспорно ще бъде един от фаворитите на тазгодишната Евровизия, бе на огромен движещ се екран и със запомнящи се вампирски нокти. Песента е заразителна и на практика остана без конкуренция. 
 
"Euphoria" от 2012 г. е нещо като златен стандарт на съвременното участие в Евровизия и е един от най-заслужилите победители в историята на конкурса. След това песента за дълго окупира класациите и се смята за един от най-успешните хитове, излязли от сцената на Евровизия. 
 
Наследството си оказа ролята и "Tattoo" оглави класацията с общо 177 точки, взети от двете оценки на журито, телегласуването и гласуването чрез официалното приложение, далеч надминавайки вторите - братята близнаци Marcus & Martinus, които се задоволиха с общо 138 точки.
 
Така Лорийн се присъединява към увеличаващата се група от предишни победители в Евровизия, които се завърнаха на състезателната сцена - включително Александър Рибак, Дана Интернешънъл и Лена.
 
Досега обаче само един изпълнител е успял да спечели Евровизия два пъти - това е ирландецът Джони Логан през 1980 г., и през 1987 г. 

Свързани новини

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

Евровизия стана най-гледаното шоу в UK

15.05.2023

10 държави се класираха на Евровизия

10.05.2023

Евровизия разкри представителя на UK

09.03.2023

Две нашенки ще пеят на Евровизия

07.03.2023