Ариана Гранде: "Не би трябвало да ни е толкова удобно да коментираме външността на другите"

Ариана Гранде коментира колко уязвима се чувства, когато е в светлината на прожекторите и хората постоянно коментират тялото ѝ.
 
Във видеоклип в TikTok 29-годишната певица и авторка на песни заяви, че иска да коментира притесненията относно външния ѝ вид, за които обществеността говори от "десетилетие или повече", пише vesti.bg. "Просто исках ... да поговоря малко за това какво означава да си човек с тяло, да те виждат и да ти обръщат толкова голямо внимание", каза тя. "Мисля, че бихме могли да бъдем по-внимателни и да не се чувстваме толкова комфортно да коментираме телата на хората, независимо от причината."
Двукратната носителка на наградата "Грами" добави: "Ако си мислите, че казвате нещо добро или добронамерено, каквото и да е то, здравословно, нездравословно, голямо, малко, това, онова, секси, несекси ... просто наистина трябва да работим в посока да не го правим толкова много. Има начини да направиш комплимент на някого или да игнорираш нещо, което виждаш, че не ти харесва, за които мисля, че трябва да си помагаме взаимно... Трябва да се стремим към това да бъдем по-безопасни и да се държим един към друг по-безопасно."
 
Гранде открито говори за психичното си здраве след нападението в "Манчестър Арена" по време на неин концерт през май 2017, когато атентатор самоубиец уби 22 души. През юни 2018 тя заяви пред Vogue, че "винаги се е борила с тревожност", а през следващата година сподели в Instagram изображение, показващо последиците от посттравматичното стресово разстройство (ПТСР) върху мозъка ѝ.
Гранде добави във видеото: "Лично за мен версията, с което сравнявате сегашното ми тяло, беше най-нездравословната версия на моето тяло. Бях на много антидепресанти, пиех, докато ги приемах, хранех се лошо и бях в най-ниската точка от живота си, когато изглеждах по начина, който вие смятате за мой здравословен, но всъщност това не беше моят здравословен вид. Знам, че не би трябвало да обяснявам това, но чувствам, че може би това, че имам откритост и някаква уязвимост тук, ще [означава], че от това може да излезе нещо добро."
 
И добави: "Здравето може да изглежда различно. Никога не знаеш през какво преминава някой, дори и забележките ти да идват от любов и грижа, този човек вероятно работи върху това или има система за подкрепа, с която работи върху това. Затова бъдете нежни един към друг и към себе си. Мисля, че сте красиви, независимо през какво преминавате, независимо от теглото, независимо от това как обичате да се гримирате в наши дни, независимо от това какви козметични процедури сте си правили или не."
 
Гранде ще се снима в ролята на добрата вещица Глинда в предстоящия филм "Wicked" по едноименния хитов мюзикъл. 

Свързани новини

За няколко дни - два албума

13.03.2024

Албумът на Ариана Гранде излиза скоро

05.03.2024

Ариана Гранде пее със своя идол

16.02.2024

Новият албум на Ариана Гранде

23.01.2024

Известните личности с перфектни носове

18.01.2024