Оливия Родриго представи новата си песен

20-годишната звезда Оливия Родриго пусна водещия сингъл от бъдещия си албум. Песента се казва "vampire".
 
Преди парчето да избухне с вълнуващо темпо, тракът започва с тежки акорди на пиано, създавайки образ на млада жена, сама пред клавишите с мислите си за бивш приятел. Докато мелодията набира скорост, Родриго  разказва за токсичната романтика, която изцежда жизнената ѝ силa като вампир.

 
"Бях разстроена и отидох сама в студиото, седнах на рояла, и мелодията и текстът просто се изляха от мен - като извънземно преживяване", споделя Оливия. "Песента е за това, че се чувствам объркана и отначало планирах тя да бъде пиано балада. Но когато с Дан (продуцентът й) започнахме да работим по "vampire", съчетахме текста с тези страхотни барабани и темпото се промени. Сега е песен за разбито сърце, на която можеш да танцуваш."
 
Отчасти записан в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк, предстоящият албум на Оливия "GUTS" ще излезе на 8-ми септември.
 
С първия си албум певицата спечели световна слава и наградите "Най-добър нов изпълнител", "Най-добър поп вокален албум" и "Най-добро поп соло изпълнение" на 64-те награди "Грами". 
 
 
 
Дебютният хит на Родриго -  "drivers license" излезе през януари 2021 г. Песента веднага дебютира под номер 1 в Billboard Hot 100, като скоро се превърна в първият трак в историята, който достига 80 милиона стрийма за седем дни в Spotify. През май същата година "SOUR" влиза в Billboard 200 под номер 1, като е обявен за най-дълго задържалия се дебютен албум в топ 10 на класацията през този век - и първият, който прекарва цяла година на върха. "SOUR" вече е продал над 17 милиона копия в световен мащаб и има над 40 милиарда стрийма.

Свързани новини

Оливия Родриго с дългоочаквана премиера

08.09.2023

Оливия Родриго с нов сингъл

11.08.2023

Оливия Родриго се завръща с "Cuts"

27.06.2023

Майкъл Бубле с кавър на Оливия Родриго

19.07.2022

Историята на SOUR - от Оливия Родриго

23.02.2022