Оливия Родриго: Поп принцеса или рок звезда

С втория си студиен албум GUTS, 20-годишната певица Оливия Родриго превръща собствената си уязвимост във вдъхновяващ призив към всяка млада жена.
 
С 12 самостоятелни песни на Оливия, GUTS е един от най-дългоочакваните проекти за 2023 година и включва хитовете "vampire", "bad idea right?" и най-еуфоричния поп момент в цялата колекция - новото фокус парче "get him back!".
 
За да отпразнува премиерата днес, носителката на три награди "Грами" сподели видеоклип с изпълнение на откриващия трак "all-american bitch".

 
"GUTS" оживява в студиото на Nigro в Лос Анджелис. Въпреки че всяка песен засилва емоционалната откровеност, която винаги пронизва разказите ѝ, Rodrigo разкрива изцяло нови измерения на артистичността си. Най-много в албума се отрояват смелостта на певицата да прескача през поп-пънк, инди-фолк и рок и способността ѝ да вдъхва живот на текстовете с метафори и безупречно вокално изпълнение. Пълният списък песни може да видите по-долу.  
 
С премиерата на "vampire" през юни Rodrigo направи силно представяне на новата си музика и отбеляза най-големия дебют на сингъл за всички времена. "vampire" се класира на 1-ва позиция в Billboard Hot 100 и стана първия трак в историята на Spotify, достигнал 80 милиона стрийма само за седмица. Съвсем наскоро "vampire" оглави класацията Official Singles Chart на Обединеното кралство – обрат, с който Родриго се превърна в изпълнителката с рекорден брой №1 парчета във Великобритания през това десетилетие.  Подобно на "vampire", вторият сингъл от GUTS "bad idea right?" бе обявен за "едно от най-добрите поп изпълнения на годината" от списание Pitchfork. 
 
В момента Родриго се подготвя за изпълнението си на тазгодишните Видео музикално награди на MTV, които ще се излъчат следващия вторник (12-ти септември). Официалният клип към "vampire", режисиран от Petra Collins, художник, режисьор и фотограф, получи 6 номинации за VMA, включително за “видеоклип на годината”, “песен на годината”, “най-добра кинематография”, “най-добър монтаж” и “песен на лятото”. 
 
Траклист:
1. all-american bitch
2. bad idea right?
3. vampire
4. lacy
5. ballad of a homeschooled girl
6. making the bed
7. logical
8. get him back!
9. love is embarrassing
10. the grudge
11. pretty isn’t pretty
12. teenage dream

Свързани новини

Оливия Родриго с нов сингъл

11.08.2023

Оливия Родриго представи новата си песен

30.06.2023

Оливия Родриго се завръща с "Cuts"

27.06.2023

Майкъл Бубле с кавър на Оливия Родриго

19.07.2022

Историята на SOUR - от Оливия Родриго

23.02.2022