Нов албум и видео от The Chemical Brothers, които очакваме за зрелищно шоу в София

Пионерите на електронната музика The Chemical Brothers обявиха още подробности за излизането на предстоящия си десети студиен албум. 
 
Той събира най-новото от тях под заглавието For That Beautiful Feeling и ще бъде достъпен за феновете от 8 септември 2023. Наред с това, групата пусна впечатляващо видео към парчето "Live Again", издържано в традиционния за тях неподражаем визуален стил. 
 
Това лято една от най-емблематичните биг бийт банди, удостоена с 14 номинации и 6 спечелени награди "Грами“, се включва в редица големи фестивали като Rock en Seine, Wilderness Festival, Fest Festival и други, а за радост на всички меломани ще можем да се насладим на разтърсващото им зареждащо шоу и у нас на 31.08 в зала Арена София.
 
Английското дуо Том Роуландс и Ед Саймънс продължава да твори със същата наелектризираща енергия, която се излъчва и от тяхната музика. Неслучайно The Chemical Brothers продължават да са сред най-обичаните майстори на електронната сцена 28 години след издаването на първия им албум, а музикалното и визуално пътешествие, което предлагат на публиката, се превръща в незабравимо изживяване за всички сетива.
 
Предстоящата нова колекция от 11 песни включва вече издадените сингли "No Reason", "The Darkness That You Fear" и "Live Again", чийто видеоклип беше представен преди броени дни. Той е дело на режисьорите Dom & Nic, и е десетата съвместна колаборация на визуалните артисти с бандата, като сред най-култовите се нареждат "Hey Boy Hey Girl“, "Block Rocking Beats" "Wide Open“ и "Believe". Двамата британски режисьори имат зад гърба си множество реклами и видеоклипове за звездни имена като Faithless, Oasis, The Smashing Pumpkins, Дейвид Бауи, Роби Уилямс и други. 
 
Не по-малко влияние върху отличаващото се визуално представяне на The Chemical Brothers има още един изключително атрактивен творчески екип с утвърден стил – Smith & Lyall, които стоят зад видеото на "No Reason", което излезе през март тази година. Именно те са и творците, които работят с The Chemical Brothers повече от две десетилетия и допринасят актуалното им шоу на живо да е още по-зрелищно – истинско пътешествие из музиката им, която самите Том и Ед определят като "ярко цветна, уверена и дълбоко психеделична; невъзможна красота, изваяна от звук и хаос и безкраен флуиден ритъм.“ – тя довежда до състояние, което дуото успява да предизвика както никой друг на съвременната музикална сцена.
 
За клипа към "Live Again" Dom & Nic използват технологията на Arri XR по нов начин, за да постигнат резултат, който не би бил възможен с традиционните филмови техники. Те създават виртуални CGI светове и използват дълги непрекъснати кадри без монтаж: 
 
 
През есента се очаква да излезе и ретроспективната книга за The Chemical Brothers "Paused in Cosmic Reflection", съставена от нови интервюта с групата, както и с много техни приятели и сътрудници, сред които Ноел Галахър, Бет Ортън, Мишел Гондри, Beck и други. Програмата на бандата включва и поредица концерти в Англия, Шотландия, Ирландия, Италия и Мексико.
 
Зашеметяващата лятна вечер с The Chemical Brothers LIVE, включваща култовите им хитове като "Galvanize“, "Hey Boy Hey Girl", парчета от новия албум, 3D светлинно шоу и спиращи дъха светлинни ефекти, предстои в зала Арена София (бивша Армеец) на 31.08. Капацитетът на залата ще бъде ограничен и само 8 000 души ще имат възможност да се насладят на продукцията.

Свързани новини

The Chemical Brothers са тук

31.08.2023

Чакаме дуета отново у нас

20.06.2023

Ново от The Chemical Brothers

24.04.2021

The Chemical Brothers празнуват юбилей

30.09.2019

"No Geography Tour" изуми света

17.09.2019