Imagine Dragons покориха публиката със страхотна музика и силни емоции

Над 40 хиляди души пяха заедно с Imagine Dragons в неделя вечерта на националния стадион „Васил Левски“. С концерта в София започна европейската част на световното им турне "Mercury world tour".

Дан Рейнолдс и компания се появиха на сцената малко след осем и половина вечерта и близо два часа подариха на феновете най-доброто от цялата си дискография, включително хитовете от най-новия албум на групата "Mercury – Acts 1&2".

Цялата публика пя с пълно гърло платинените им хитове „Believer“, „Thunder“и „Radioactive“. Към тях ударна доза адреналин добавиха „Bones“, „Bad Liar“, „Enemy“,„Next to Me“, страхотният акустичен кавър на „Three Little Birds“ на Боб Марли до подобаващия завършек с „On The Top Of The World“.

Публиката беше шарена от най-различни поколения. Деца, тийнейджъри и техните родители заедно пееха парчетата на групата. А на въпроса на вокалиста дали за някого това е първият концерт в живота, в публиката се видя гора от ръце и мощни скандирания.

Няколко пъти пространството на стадиона се освети от хилядите светещи екрани на телефоните, а Рейнолдс не скри очарованието си от родната публика. Той буквално се просълзи от благодарност, че хората го карат да се чувства като у дома си, въпреки че е на толкова много километри от родния Лас Вегас.

На стадиона се чуваше и много разнообразна реч – на първото шоу от европейската обиколка на „драконите“ дойдоха британски, сръбски, гръцки и много други националности.

Много емоционален момент от шоуто беше признанието на атрактивния вокалист Дан Рейнолдс, че посещава психоаналитик и терапията е спасила живота му. Преди да изпълни песента "Demons" 36-годишният певец отправи емоционално послание:

,,Останете с нас. Нека да потърсим помощ заедно. Аз вярвам твърдо в терапията. Терапията е причината, поради която аз още съм тук днес. Терапията не те прави сбъркан или слаб. Да помолиш за помощ не те прави сбъркан. Прави те мъдър и силен. Да планираш бъдещето, да останеш жив заради хората, които те обичат, да останеш жив заради себе си, защото да обичаш себе си е достатъчно."

Рейнолдс завърши с думите, че животът винаги си заслужава да се живее.

Певецът и друг път е споделял, че е страдал от депресия още от ученическите си години. Някои от най-големите хитове на групата са посветени на трудностите, с които човек се бори, когато загуби вяра в себе си, или пък когато загуби близки хора.

Ден по-рано музикантите си направиха снимка от центъра на София и обещаха да направят страхотно шоу. Спазиха го! 

Кристина Цветкова

Свързани новини

"Драконите" летят по-високо от всякога

23.04.2024

Имат 10 песни в "Клуба на милиардерите"

04.04.2024

Остават броени дни до концерта

25.07.2023

Билетите за Imagine Dragons се топят

19.07.2023

Imagine Dragons срещу войната: "Crushed"

15.05.2023