Ариана Гранде и Деми Ловато прекратиха договора си с мениджъра Скутър Браун

Скутър Браун, мениджърът, който стана известен с разпрата си с Тейлър Суифт, беше напуснат от две от най-големите си клиентки - Ариана Гранде и Деми Ловато, съобщи БТА. Ариана Гранде работеше със Скутър Браун от началото на кариерата си. 
 
Колумбиецът Джей Балвин, който подписа договор с Браун през 2019, го развали през май и сега работи с Rock Nation. Съобщенията, че Джъстин Бийбър също се е разделил с Браун, обаче бяха опровергани. 
 
Браун е един от най-успешните музикални мениджъри в света, сред чиито клиенти са Давид Гета, Black Eyed Peas, Ейва Макс, Карли Рей Джепсън, Куейво. Той започва кариерата си като тийнейджър, промотирайки партита и събития в Атланта, преди да подпише договор с Def Jam Recordings. Големият му пробив идва през 2008, когато забелязва 12-годишния Бийбър да пее в YouTube и вижда големия му  потенциал. Бийбър бързо се превръща в една от най-големите звезди на поп музиката, а Браун ръководи кариерата му през няколко възхода и падения, включително периода 2013-14, когато певецът е арестуван за вандализъм, опасно шофиране и нападение.
 
Ариана Гранде подписва договор със Скутър Браун през 2013. Оттогава тя е издала шест албума, като само един от тях не е оглавявал американската класация. Засега не е ясно дали е прекратила всички връзки с Браун, или само мениджмънта. 
 
Деми Ловато започва да работи с Браун през 2019, като тогава казва, че за нея това е сбъдната мечта. 
 
Мениджърът е най-известен с разпрата си с Тейлър Суифт от 2019, когато купи бившата ѝ звукозаписна къща Big Mashine за 300 милиона долара чрез инвестиционна група. Така придобива мастър записите на първите ѝ шест албума, което за нея е "проява на агресия, която я лишава от работата на целия ѝ живот". Враждата им се подклажда и от връзката на Браун с Кание Уест, чийто мениджър е две години и половина от 2015. Рапърът непрекъснато търси поводи да се надсмива над Суифт и според певицата, Браун го насърчава. 
 
В отговор на сделката, Суифт блокира използването на песните ѝ в телевизионни предавания и филми и това намалява приходите на инвестиционната група на Браун. След това тя започва да презаписва старите си албуми и така си връща собствеността и намалява стойността на оригиналите. 

Свързани новини

За няколко дни - два албума

13.03.2024

Албумът на Ариана Гранде излиза скоро

05.03.2024

Ариана Гранде пее със своя идол

16.02.2024

Новият албум на Ариана Гранде

23.01.2024

Известните личности с перфектни носове

18.01.2024