Графа доказа, че може всичко в модерната музика

В последния ден на септември Влади Ампов-Графа представи невиждан музикален спектакъл пред над 20 хиляди фена на Национален стадион "Васил Левски". 
 
Представянето на красивата и въздействаща музика на Графа беше придружено със силните лични послания, безкомпромисни изпълнения на музикантите, беквокалистите, танцьорите и не на последно място от мултимедийни и светлинни решение, които за първи път присъстват на българска сцена.
 
"Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му", този популярен цитат на Антоан дьо Сент-Екзюпери от "Малкият принц" описва това, което Графа показа на феновете си, цяла България и хилядите деца, които бяха част от публиката на стадион "Васил Левски". 
 
В мечтата на родна земя да се случват истински музикални събития повярваха всички професионалисти, които се включиха в екипа на шоуто и повече от половин година работиха по всеки детайл в него. Повярва и публиката, която дари 5 лв. от всеки закупен билет за развитието на таланта на децата от фондация "Димитър Бербатов".
 
Непосредствено преди концерта на сцената се качиха DJ Burlak & DiMO BG, последвани от Junior Band, които се погрижиха за правилната музикална настройка на публиката.
 
Емблематичната вечер в историята на българската поп музика започна с много слънчево настроение с хитовете "Слънце в очите ти" и "Ти грееш". Заедно с тях изгряха сценичното осветление, мултимедия и пироефекти. Графа покани на сцената и гол майстор №1 на България - Димитър Бербатов, и децата от фондацията му. Той приветства публиката на "свой терен" и лично благодари на многохилядното множество, че с покупката на билети за концерта подкрепя любимия си артист, развитието на българските музика, изкуство и талант. Бербатов покани на сцената 16-годишният пианист Ивайло Василев, дете на фондацията му. Специално за него Графа аранжира за пиано песента "Никой". Ивайло излезе уверено на голямата сцена и спря дъха на публиката с виртуозното си изпълнение.
 
Хореографът Радостина Точева и танцьорите от RiO Crew показаха световно ниво, сцената прилягаше и на специалните гости Тино ("Фиаско"), Мария Илиева ("Крадена любов"), Веско Ешкенази ("Ванилия") и Михаела Филева ("А дано, ама надали"). Събитието донесе силни сърдечни вълнения на съпругата на Графа - Мария. Неочаквано за нея, охраната я изведе на сцената по време на песента "Вселена" от последния албум на Графа Вековна гора. Влади Ампов разказа историята за първия букет цветя, които е подарил на Мария и ѝ благодари, че е до него и го подкрепя 17 години. Дъщеря им Никол планирано беше част от концерта като танцьор от RiO Kids. Всички те се представиха блестящо с изпълнението си на "Дим да ме няма".
 
На спектакъла Графа представи две песни, написани за родителите му. Първата - "Утеха", от последния му албум, е за баща му Кирил Ампов, който присъстваше на събититието. Влади Ампов използва обявяването на песента, да напомни на публиката да обича и да цени родителите си. "Последната песен", която е посветена на майка му Тони Ампова, беше и последната от сетлиста на концерта. Небето над стадиона се изпъстри от красива заря, която внесе още настроение и предизвика допълнителен отказ от страна на публиката да приеме, че това е края на концерта. 
 
Няколко минути многохилядното множество скандираше "Още! Още! Още!" и това даде своя ефект. Сцената отново изгря, а този път заедно с Графа на нея се качи женския хор "Мистерията на българските гласове". Изпълниха "Вековна гора", която разтуптява сърцето на всеки българин. Влади Ампов щедро подари още две песни – "Моменти" и "Давам всичко за теб". 

Свързани новини

Пет града в страната посрещат Графа

27.02.2024

Графа пуска големия си концерт на филм

09.02.2024

Графа отблизо

23.11.2023

Ново видео от Графа

19.10.2023

Концертът на Графа наближава

27.09.2023