Отменят наградите на MTV заради войната в Близкия изток

Европейските музикални награди на MTV са ежегоден празник на световната музика. Този празник обаче не може да се проведе, като се има предвид случващото се между Израел и Хамас. 
 
Заради хилядите отнети живота, организаторите на наградите съобщиха, че ги отменят за следващата година и обясниха: "Като се има предвид нестабилността на световните събития, ние решихме да не провеждаме наградите MTV EMA за 2023 от прекомерна предпазливост към хилядите служители, членове на екипа, артисти, фенове и партньори, които пътуват от всички краища на света, за да сътворим това шоу."
 
Годишните Европейски музикални награди на MTV се провеждат всяка година в различен град. Миналогодишното събитие беше в Дюселдорф, Германия, а тази трябваше да се проведе в Париж, на 5 ноември. Именно във Франция беше обявена най-висока степен на тревога за терористични атаки дни след началото на събитията в Близкия Изток. В колеж в Северна Франция учител беше убит с нож, а други двама бяха ранени при предполагаемо ислямистко нападение. От съображения за сигурност бяха евакуирани Лувъра, Двореца Версай, една от централните парижки гари, както и няколко френски летища.
 
Отново с най-много номинации беше Тейлър Суифт – цели 7. Тя трябваше да присъства на церемонията заедно с други номинирани звезди като Майли Сайръс, Ники Минаж, Оливия Родриго, Bad Bunny.
 
За последно награждаването се проведе в Париж през 1995. Следващата церемония на MTV EMA ще се проведе през ноември 2024.

Свързани новини

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Шакира направи грандиозно шоу

15.09.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Ето кой още е номиниран

09.08.2023

Кои са отличените на церемонията

09.05.2023