Тейлър Суифт е големият победител на Европейските музикални награди на MTV

Годишните Европейски музикални награди на MTV се провеждат всяка година в различен град. Миналогодишното събитие беше в Дюселдорф, Германия, а тази трябваше да се проведе в Париж, на 5 ноември. Заради войната в Израел, обаче, тази година музикалните награди бяха отменени.

През октомври организаторите обявиха: ''Като се има предвид нестабилността на световните събития, ние решихме да не провеждаме наградите MTV EMA за 2023 от прекомерна предпазливост към хилядите служители, членове на екипа, артисти, фенове и партньори, които пътуват от всички краища на света, за да сътворим това шоу. Европейските музикални награди на MTV са ежегоден празник на световната музика. Докато наблюдаваме опустошителните събития в Израел и Газа, които продължават да се развиват, това не ни се струва като момент за световен празник. С вече изгубените хиляди животи, това е момент на траур.''

В неделя, на 5 ноември, когато наградите трябваше да бъдат раздадени, MTV публикува списък с победителите. Начело е Тейлър Суифт с три отличия - най-добър изпълнител, най-добър изпълнител на живо и най-добър видеоклип за "Аnti-Hero". Тя имаше 7 номинации.

По два трофея грабнаха също Чонгкук от BTS и италианските Måneskin. Чонгкук спечели наградите за най-добър k-pop и най-добра песен за "Seven", записана в сътрудничество с Лато. Måneskin триумфираха с призовете за най-добър рок и най-добър италиански изпълнител.

Рапърът Рема бе отличен в новоучредената категория за най-добър афробийтс. Дейвид Гета, който е роден в Париж, където трябваше да се състои тазгодишното шоу, спечели наградата за най-добра електронна музика. Сред останалите отличници се наредиха Карол Джи и Шакира (най-добро сътрудничество за "TQG"), Песо Плума (най-добър нов изпълнител), Били Айлиш (най-добър поп), Анита (най-добро латино), и Крис Браун (най-добър ритъм енд блус). Сред другите наградени артисти бяха Шаная Туейн за най-добър канадски изпълнител и Кайли Миноуг за най-добър австралийски изпълнител. 

Следващата церемония на MTV EMAs ще се проведе през ноември 2024.

Свързани новини

Coldplay посветиха песен на Тейлър Суифт

22.07.2024

Тейлър Суифт отново разтърси земята

17.07.2024

Тейлър Суифт може да постави нов рекорд

15.07.2024

Възможна ли е такава колаборация?

11.07.2024

Тейлър Суифт завладява Германия

10.07.2024