Тино изненадва с нов сингъл, готви и голям самостоятелен концерт

Това е първата самостоятелна песен на Тино след огромния успех на последните му два дуета с Дара Екимова и Графа. 
 
Тя е написана на два континента, тъй като работата по нея започва преди участието му в Сървайвър в началото на изминаващата 2023. "Това беше последното нещо, което написах преди да замина за Доминиканската република и единствената песен, която ми беше в главата по време на изолацията там. Моят добър приятел и китарист в моята банда Николай Кърджиев ми беше изпратил запис на изсвирена от него китарна партия и след като го чух, веднага седнах, написах първата част от текста и направих началния аранжимент на песента", споделя Тино. Останалото "донаписва", когато е на острова на Отшелника, където няма на какво да пише и го прави "в главата си".
 
"Текстът до голяма степен се дължи на напредъка ми в житейски и ментален план, благодарение на работата ми с моя психолог, както и на връзката, в която съм в момента. Повлиян е от борбата с допаминовите зависимости, с които всички ние се борим в ежедневието си. Самият аз ежедневно изпадам в своята допаминова утопия, най-вече благодарение на социалните мрежи и постоянното присъствие на "екрана на забвение”, както го наричам в песента", признава Тино. "Това е най-дълго работената песен за мен и като текст, и като аранжимент. Преминах през няколко аранжимента, докато не се стигна до работата ми с Искрен Тончев-Искрата, когото считам за продуцент и музикант от наистина високо ниво. Уверих се в това отново, особено след работата ни по песента "Недей да ме будиш", допълва артистът с изключително разпознаваем глас.
 
 
За видеото Тино избира да работи с режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев. Те са негови добри приятели от Варна, с които отново се събират след снимките на видеото към песента с Графа "Фиаско". "Обикновено се включвам в творческата работа по визуализацията на музиката ми, но в случая напълно се доверих на Свилен, знаейки, че ще сътвори нещо правилно. Свилен и Виктор са екип, който буквално прави магии", категоричен е Тино.
 
Снимките на "Допаминова утопия" протичат в рамките на три дни на различни локации. За да визуализират идеята на Свилен за излизането от старата обвивка, подобно на какавида и да засегнат темите за психичното здраве, любовта и човешките зависимости, екипът решава да заснеме сцени в казино, кино салон, изоставен строеж, автоморга, езеро в гора и дори аквариум. "Добре, че преминах през изпитанията в Сървайвър, за да бъда подготовен за снимките на този клип. Бях затворен в аквариум, бях в преобърната кола, бях в ледено езеро в гората и какво ли още не", разказва Тино.
 
Освен реализирането на новата песен, за изпълнителя има и още едно изключително важно събитие, което предстои съвсем скоро – първият му концерт на сцената на Sofia Live Club. "На 10-ти ноември ще се случи нещо, за което мечтая отдавна! От дете най-голямото ми вдъхновение е да гледам хубави концерти на запис, преди дори да започна да ходя на живо. За мен най-великото нещо в музиката са концертите и те са главната причина да избера този път за себе си. Като добавим и фактите, че за пръв път ще бъда на сцената на най-култовия клуб за жива музика в България и най-вече, че този концерт ще бъде заснет в пълнометражен концертен филм, няма как да не се чувствам развълнуван", споделя Тино и допълва. "Определено усещам този момент като изключително важен - и за мен самия, и за публиката ми. От известно време не съм правил нещо "за първи път" в музиката и това е най-голямото вълнение, което изпитвам от доста време насам."
 
Билети за концерта на Тино на 10-ти ноември в Sofia Live Club можете да намерите в мрежата на Eventim.
 

Свързани новини

Тино с нова песен и клип

14.06.2024

Тандемът се завръща

06.02.2024

Графа и Тино с дует

28.06.2023

Куентин Тарантино приключва с киното?

15.03.2023

Дара Екимова с неочакван дует

06.03.2023