2023г. е "Ера на Тейлър Суифт" в Пенсилвания

Почти не минава ден без новина за певицата Тейлър Суифт. За нея се говори по цял свят.

Тейлър Суифт е Човек на годината на сп. "Тайм", глобален артист на Спотифай, първият изпълнител с турне над 1 млрд. щатски долара приходи, а концертният филм за турнето Eras е най-касовият на всички времена. Да, това определено е нейната година. Така смятат и от Камарата на представителите на щата Пенсилвания, които решиха да обявят 2023 г. за "Ера на Тейлър Суифт" в Пенсилвания. Така Суифт получава още едно отличие още преди края на годината. Законодателите са взели това решение на 34-тия рожден ден на певицата. 

С концертите си Суифт е допринесла за икономиката на градовете Питсбърг и Филаделфия. Изпълнителката е и донор на благотворителни организации. На национално ниво Суифт е окуражила хиляди хора да гласуват, особено младежи.  Според резолюцията на Камарата на представителите на щата Пенсилвания родената в щата певица има голямо музикално, културно и икономическо значение през последната година. Тейлър Суифт е ролеви модел за смелост, приемане на самия себе си и устояване пред лични и професионални предизвикателства, се казва още в резолюцията. Повечето републиканци в Камарата гласуваха против, както и някои демократи. 

Тейлър Суифт е родена близо до Уест Ридинг в окръг Бъркс, на около 96 км северозападно от Филаделфия. В тийнейджърските си години тя напуска щата Пенсилвания, за да замине на Нашвил, за да даде тласък на музикалната си кариера. 

Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Ново 20

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024