Документалният филм "I Am: Celine Dion" ще ни запознае отблизо с болестта на Селин Дион

Селин Дион става поредната световноизвестна личност, която ще ни допусне по-близо до себе си с автобиографичен филм. Документалният филм "I Am: Celine Dion" ще разкрие повече за заболяването, което ѝ пречи да се изявява на турнета.

Айрин Тейлър е режисьор на лентата, която била заснета за "повече от година", посочват от Amazon, където скоро ще може да се види филма. ''Този документален филм е суров и интимен портрет за важен период в нейния личен живот и кариера, който повдига завесата на пътуването ѝ, докато тя преодолява немислимата диагноза'', казва Дженифър Салка, директор на Amazon MGM Studios.

Селин Дион е продала повече от 250 милиона албума през 40-годишната си кариера. Звездата от Квебек, Канада, не се е изявявала на сцена от концерта си в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното ѝ турне Courage тогава прекъсна заради пандемията от новия коронавирус.''Последните две години бяха изключително предизвикателство за мен - от диагностицирането на болестта ми до това да се науча да живея с нея и да я контролирам, без да ѝ позволя тя да ме определя", каза в изявление 55-годишната Селин Дион. Тя страда от рядкото неврологично заболяване Синдром на скования човек (SPR). Тя обясни, че е осъзнала колко ѝ липсват срещите с почитателите. "По време на отсъствието ми реших да документирам тази част от живота си, да се опитам да повиша осведомеността за тази малко позната болест и да помогна на хората с тази диагноза".

Свързани новини

Имаме и първия сингъл от него

22.07.2024

Селин Дион представи филма си през сълзи

18.06.2024

Чакаме премиерата на 25 юни

29.05.2024

Завръщането на легендата

23.04.2024

Бионсе заблестя в Лондон

04.12.2023