"I Am: Celine Dion" е най-гледаният филм в Prime Video

Първото изпълнение на Селин Дион от четири години насам бе на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, където тя изпълни класическата песен на Édith Piaf - "La Vie en Rose"
 
Но това не е единствената важна новина за певицата. Продукцията "I Am: Celine Dion", която разказва за необикновения живот на Селин през последните години, се превърна в най-гледания документален филм в стрийминг платформата Prime Video. Този успех се отразява и на продажбите на нейната музика. След премиерата на "I Am: Celine Dion" на 25 юни "стриймовете от каталога на Дион са се увеличили с 33% в световен мащаб", съобщават от Amazon MGM Studios.
 
 
Филмът, режисиран от Айрийн Тейлър, показва как Селин се прославя в родния си Квебек, издавайки първия си албум само на 13-годишна възраст. Впоследствие тя продава над 250 милиона албума, печели 6 награди "Грами" и записва спечелилaта "Оскар" тема на "Титаник" - "My Heart Will Go On". 
 
 
В "I Am: Celine Dion" изпълнителката говори откровено за диагнозата си "синдром на скования човек" - изключително рядко неврологично разстройство, което се проявява за първи път в нейния живот преди 17 години. Състоянието ѝ се влошава до степен, в която понякога е почти невъзможно да пее - или да контролира тялото си изобщо. 
 
 
"Този филм се роди в резултат на изключително доверие", казва Айрийн Тейлър в изявление. "Селин ме допусна до себе си в момент, в който повечето биха се отдръпнали. Реакцията на света е доказателство за автентичността на историите, както и за отговорния ангажимент гласът ѝ да бъде чут отново."
 
Дълбоко емоционалното изпълнение на Селин Дион в Париж не се дължи само на мощните ѝ вокали, но и на историята, която стои зад гласа ѝ.

Свързани новини

Колко получи Селин Дион за Олимпиадата?

01.08.2024

Феноменалното завръщане на Селин Дион

29.07.2024

Имаме и първия сингъл от него

22.07.2024

Селин Дион представи филма си през сълзи

18.06.2024

Чакаме премиерата на 25 юни

29.05.2024