Селин Дион присъства на премиерата на документалния си филм в Ню Йорк

Селин Дион не успя да сдържи сълзите си по време на премиерата на документалния филм за нея "Am: Celine Dion" в Ню Йорк. Публиката в залата стана на крака и аплодира бурно канадската суперзвезда, докато тя говореше на подиума пред киноекрана. 

Звездата държа 10-минутна реч, която често беше прекъсвана от нейните емоции и реакциите на хората в залата. 

"Радвам се да ви приветствам тук тази вечер. Това е най-голямата публика, която съм имала през последните няколко години. Не мога да повярвам каква късметлийка съм да имам моите фенове в живота си. Благодаря ви". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от People Magazine (@people)

 

Нейният най-голям син, който я придружаваше на червения килим, излезе на сцената, за да ѝ подаде кърпичка, с която да попие сълзите си. 

"Благодаря на всички ви от сърце за това, че сте част от моето пътуване. Този филм е моето любовно писмо за вас. Надявам се да ви видя отново много, много скоро", каза още Дион.

Режисиран от Ирен Тайлър филмът проследява една година от живота на изпълнителката и борбата ѝ със Синдрома на скования човек - рядко неврологично и автоимунно заболяване, с което тя беше диагностицирана през декември 2022 г. Сред симптомите са силни мускулни спазми, които пречат на способността на певицата да ходи и да пее.

 "Ако не мога да тичам, ще ходя. Ако не мога да ходя, ще пълзя. Но няма да се откажа" - това е една от тежките реплики във филма.

На събитието в Ню Йорк в понеделник вечерта изпълнителката изрази признателност към невролога д-р Аманда Пикет и каза, че тя е направила възможно певицата да изпитва надежда, а не страх. Селин Дион също така обяви, че нейната благотворителна фондация дарява 2 милиона долара за основаването на Катедра по автоимунна неврология в университета в Колорадо, която ще бъде ръководена от Пикет и която ще търси ефективно лечение на подобни нелечими заболявания като Синдрома на скования човек. 

По-рано пред Variety Дион каза, че след като е съобщила диагнозата си много хора са се свързали с нея с въпроси за състоянието ѝ, както и за самото заболяване. Затова тя е решила, че носи голямата отговорност да информира обществеността за болестта.  

Първата й публична изява след диагностицирането беше на наградите "Грами" в началото на тази година, където отново беше посрещната с бурни овации.

"I Am: Celine Dion" ще излезе в една от стрийминг платформите на 25 юни. 

Свързани новини

Чакаме премиерата на 25 юни

29.05.2024

Завръщането на легендата

23.04.2024

И Селин Дион с автобиографичен филм

06.02.2024

Селин Дион има нужда от подкрепа

23.06.2023

Ще видим ли Селин Дион отново на сцената

15.06.2023