Селин Дион обяви официално, че страда от рядко неврологично заболяване

Преди броени часове Селин Дион официално обяви диагнозата си и какви са непосредствените ѝ планове в изключително трогателно и откровено видео, в което с мъка сдържаше сълзите си. 
 
54-годишната суперзвезда, която в последно време страдаше от неустановен здравословен проблем, който ѝ пречеше да бъде на сцената пълноценно, обяви официално каква е диагнозата ѝ. Винаги открита с феновете си, канадската легенда и сега избра да изпревари спекулациите и слуховете в пресата и сама да разкаже всичко.
 
Какво се случва със Селин Дион
 
"Както знаете, винаги съм била отворена книга", започва обръщението на Дион. "Не бях готова да разкажа всичко преди, но сега съм. Отдавна имам проблеми със здравето, и за мен е наистина трудно да да се изправя срещу тези предизвикателства и да говоря за всичко, през което преминавам. Наскоро ме диагностицираха с изключително рядко неврологично заболяване, наречено Синдрома на скования човек (Stiff person syndrome), което се среща в 1 човек на милион. И макар все още да изучаваме това рядко състояние, вече знаем, че на него се дължат всички спазми, които получавах. 
 
Stiff-person syndrome (SPS, Синдром на скования човек) е рядко и нелечимо неврологично автоимунно заболяване. Характеризира се с променлива мускулна скованост и повишена чувствителност към шум и допир. Заболелите често имат неестествена поза, често прегърбена и неподвижна, а с напредване на заболяването губят способност да ходят или да се движат изобщо, понякога и да говорят. Заболяването се среща два пъти по-често при жени, отколкото при мъже. Лечението на синдрома е многофакторно - с лекарства срещу тревожност, мулкулни релаксанти, анти-конвулсанти и болкоуспокояващи. Макар и нелечимо, с правилната терапия симптомите могат да бъдат контролирани. 
 
"За съжаление, тези спазми оказват влияние върху всеки аспект на живота ми - понякога ми причиняват трудности, когато ходя, не ми позволяват да използвам гласните си връзки както преди. Боли ме да призная днес, че това означава, че няма да мога да рестартирам турнето си в Европа през февруари.", продължава звездата.  
 
о мен е прекрасен лекрски екип, който работи с мен, за да се подобря, както и безценните ми деца, които ме подкрепят и ми дават надежда. Работя много упорио с моя спортно-медицински терапевт всеки ден, за да си върна силата и способността да бъда на сцената отново. Но трябва да призная, че битката е тежка. Пеенето е всичко, което познавам, правя това цял живот. И е това, което обичам да правя най-много. Липсвате ми толкова много, липсва ми да виждам всички ви. Да бъда на сцената, да пея за вас.Винаги давам 100% от себе си, когато изнасям представленията си. Но състоянието ми просто не позволява да направя това в момента. 
 
За да мога да бъда отново с вас, нямам друг избор, освен да се концентрирам върху лечението си в момента. И аз имам надежда, че ще се възстановя. Това е моят фокус в момента и правя всичко, което мога, за да се възстановя. 
 
Искам да ви благодаря за окуражаващите съобщения и пожелания в социалните ми медии. Това значи много за мен. Грижете се за себе си, бъдете здрави, обичам ви толкова много и наистина се надявам да мога да ви видя скоро! Благодаря!", завърши почти с шепот звездата.
 
 
Диагнозата на Дион идва месеци, след като ѝ се наложи да отложи датите от европейското си турне, след като през април обяви, че се налага промяна в плановете на "Courage World Tour" заради необяснимите тогава проблеми със здравето.

Свързани новини

Завръщането на легендата

23.04.2024

И Селин Дион с автобиографичен филм

06.02.2024

Селин Дион има нужда от подкрепа

23.06.2023

Ще видим ли Селин Дион отново на сцената

15.06.2023

Селин Дион с нова музика

18.04.2023