Pet Shop Boys се завръщат с нов албум, пуснаха водещия сингъл "Loneliness"

Pet Shop Boys стартират натоварената 2024 г. с анонсирането на предстоящото издаване на чисто новия студиен албум с 10 песни –  Nonetheless, на 26-ти април и пет специални изпълнения в "Royal Opera House" в Лондон през юли.
 
Албумът е първият за дуото с продуцента Джеймс Форд, който преди това е работил с артисти като Arctic Monkeys, Depeche Mode, Blur, Gorillaz и Simian Mobile Disco. Сингълът "Loneliness", който PSB описват като "приповдигаща музика със задълбочен текст", ще бъде издаден на CD на 16-ти февруари.  
 
 
Nonetheless включва 10 чисто нови песни, записани и миксирани в Лондон миналата година, основно в студиото на Джеймс Форд в Източен Лондон. Оркестърът и беквокалите са записани в студио "The Church" в Северен Лондон. Списъкът с песни е:
 
Nonetheless - съдържание:
1. "Loneliness"
2. "Feel"  
3. "Why Am I Dancing?"  
4. "New London Boy"  
5. "Dancing Star"  
6. "A New Bohemia"  
7. "The Schlager Hit Parade"  
8. "The Secret of Happiness"  
9. "Bullet for Narcissus"  
10. "Love Is the Law"
 
Музиката в Nonetheless е едновременно приповдигаща и задълбочена, смесвайки електроника, инструменти на живо и оркестрови аранжименти. Песните са много мелодични и типични за Pet Shop Boys, със свежо, отворено звучене, обединяващо класически елементи от писането на песни на PSB и движейки ги в нови посоки.
 
 
Pet Shop Boys говорят за творческия процес около създаването на записа: "Искахме този албум да бъде празник на уникалните и разнообразни емоции, които ни правят хора. От песните с денс звучене до суровата трогателност на интроспективните балади, с техните красиви струнни аранжименти, всяка песен разказва история и допринася за цялостния разказ на албума."
 
Особено енергизиран и вдъхновен от огромното възраждане, породено от последната им трилогия от студийни албуми и продължаващия успех на турнето им "Dreamworld: The Greatest Hits Live", Nonetheless е звукът на група, достъгаща нов връх в своето изключително последователно творческо майсторство.
 
"Ние сме много развълнувани да издадем този нов албум. Неговите 10 песни са най-силните показатели за това къде се намираме днес. Подобно на голяма част от нашата музика, той е много задълбочен. Беше страхотно да работим с Джеймс Форд, който според нас е внесъл нови елементи в нашата музика", коментират Pet Shop Boys. "Демо версиите ни понякога са доста сложни и Джеймс се осмели да ни направи малко по-минималистични на моменти - но също така аранжиментите на струнната секция са много красиви. Някои от записите са доста сърцераздирателни, но се надяваме, че голяма част от тях също са вдъхновяващи. Това е издание, с което много се гордеем.” 
 
С над 50 милиона продадени записа, Pet Shop Boys са най-успешният британски дует на всички времена. След първия си №1 сингъл – "West End Girls", те създадоха уникален път. Силата на техния каталог е такава, че през юни 2020 г. "The Guardian" съобщи, че "West End Girls" е избран за най-великия сингъл №1 в Обединеното кралство: "36 години по-късно техният дебютен сингъл все още пулсира с тази примамлива двусмисленост – префектен поп баланс, който почти накара Dusty Springfield да катастрофира с колата си, когато го чу за първи път.”
 
Последните три албума на PSB, записани с продуцента Stuart Price, съвпаднаха с продължителни турнета, по време на които групата оглави Glastonbury за трети път и беше хедлайнер на други големи музикални фестивали по света. PSB приключиха 2023 година като хедлайнер на емблематичния фестивал Hogmanay в Единбург. 
 

Свързани новини

Чакаме и нов албум през април

05.04.2024

Pet Shop Boys няма да идват у нас

27.05.2022

Pet Shop Boys за първи път у нас!

19.10.2021

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021

Pet Shop Boys - “Dreamland”

17.09.2019