Kings of Leon се завръщат с нов албум, сингъл и световно турне

Kings of Leon стартира 2024 г. с поредица от вълнуващи новини. 
 
Наред с новото партньорство с лейбъла Capitol Records, бандата обяви и предстоящия си 9-ти студиен албум Can We Please Have Fun, който се очаква на 10-ти май. Заедно с музикален клип, излезе и водещият сингъл от проекта - "Mustang". 
 
През 2024 г Kings of Leon ще потеглят и на световно турне в САЩ и Канада, продуцирано от Live Nation. Единствената обявена международна дата засега е с хедлайнерски сет в BST Hyde Park в Лондон на 30-ти юни. 
 
Както подсказва заглавието, Can We Please Have Fun е за това как групата намира нова радост в творческия процес. Записан в студиото Dark Horse в Нешвил и продуциран с новия сътрудник Кид Харпуун (Хари Стайлс, Florence + the Machine), албумът показва различна страна на Kings of Leon. Това е звученето на музиканти, обединени от една цел, освободени от всякакви очаквания, и вдъхновени от идеята за албума, който винаги са искали да направят. 
 
 
Когато стартират студийните сесии, пред Кейлъб, Нейтън, Джаред и Матю се отваря цял свят от възможности и една монументална година. "Когато имаш група, има връзка като никоя друга. Имаш семейство," споделя Келъб. "Помислих си, че ако насочим цялата си енергия към нещо, кой ще ни спре? Кой може да ни спре, освен нас?" "Нямаше натиск от страна на лейбъла. Това ни даде свободата да се опитаме да направим нещо страхотно, без да се налага да мислим за нищо друго освен за музиката," казва Джаред. "Връщах се у дома от нашите сесии, ухилен до уши", спомня си Нейтън. "Това вероятно е най-доброто място, на което някога сме били като група."
 
Can We Please Have Fun - съдържание:
1. Ballerina Radio
2. Rainbow Ball
3. Nowhere To Run
4. Mustang
5. Actual Daydream
6. Split Screen
7. Don’t Stop The Bleeding
8. Nothing To Do
9. Television
10. Hesitation Generation
11. Ease Me On
12. Seen
 
За 25-те си години като група те са натрупали някои невероятни постижения. От дебюта си през 2003, Kings of Leon издават 8 албума, от които продават над 20 милиона копия и близо 40 милиона сингъла по целия свят, имат пет сингъла в класацията Billboard Hot 100 и две парчета, достигнали до №1 в Modern Rock Radio. С издаването на WALLS, групата за първи път в историята си отбелязва дебют под №1 в класацията Billboard Top 200. Освен това те имат 8 номинации за "Грами", три спечелени статуетки, две награди BRIT и една награда "Джуно". 
 

Свързани новини

5 горещи музикални премиери

08.03.2021

Нов сингъл от Kings of Leon

22.02.2021