Андреа Бочели отбелязва 30 години на сцената с концерт в София

Андреа Бочели, най-обичаният тенор в света и най-продаваният изпълнител на класическа музика, ще отпразнува 30 години невероятна кариера през 2024 г. По този повод маестро Бочели се завръща в България за уникален концерт под звездите на 14 септември /събота/ на стадион "Васил Левски" в София
 
През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото това лято, тъй като София е включена в юбилейното турне за 2024, посветено на постиженията на артиста. Билетите за уникалната музикална вечер с Андреа Бочели влизат в продажба в мрежата на ticketstation.bg още този петък – 08 март. 
 
Признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Франко Корели и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката. 
 
През годините маестро Бочели чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. Още албумът Romanza (1997) е един от най-продаваните албуми на всички времена, а Sacred Arias (1999) е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. 
 
Албумът дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. Последният албум Believe (2020) е един вид "духовна автобиография", която съчетава свещени песни и песни, които говорят на душата. Той съдържа добре познати популярни песни (от "You'll Never Walk Alone" до "Amazing Grace"), както и оригинални песни - композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.
 
През 2021 г. Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата "Свети Петър" в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. "Пътуването - Андреа Бочели" се превръща и в популярен телевизионен документален филм, който се фокусира върху културното и духовното пътуване на артиста.
 
Билетите за грандиозния спектакъл на стадион "Васил Левски" в София влизат в продажба на 08 март в мрежата на ticketstation.bg
 

Свързани новини

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Андреа Бочели подарява свой концерт

10.12.2021

Матео Бочели дебютира със "Solo"

08.10.2021

Andrea Bocelli с нов албум

13.11.2020