Нели Фуртадо и Хуанес се събраха отново за нов хит

22 години след последната им песен заедно, Нели Фуртадо и Хуанес обявиха, че ще си партнират отново в новата композиция ''Gala Y Dalí'', която ще излезе на 28 март.
 
През 2002 г. двете звезди си партнираха за баладата ''Fotografía'', която успя да се изкачи на върха на американската класация за латино сингли и в еърплей чарта за латино музика в САЩ. По онова време и двамата се изстреляха към славата с дебютните си албуми, Фуртадо с Whoa Nelly!, а Хуанес - с Fijate Bien
 
 
''За мен е огромно удоволствие да работя с Нели'', каза Хуанес в изявление. ''Това означава много, защото споделихме голяма част от живота си от ''Fotografía'' досега''. Той обясни, че в песента Фуртадо го е насочвала и му е помагала да се докосне до ново звучене. 
 
''Нели ме отвежда на място на радост и светлина'', споделя той. ''Бих могъл да си дам възможност да се откъсна от моето звучене, от това, което свиря на китарата, за да отида към по-карибски, така да се каже, по-танцувален звук, който Нели искаше да има в тази песен''.
 
 
А Фуртадо я нарече ''много положителна песен, като слънчев лъч'' и говори за връзката си с Хуанес. "Ние сме луди по музиката, затова сме приятели".
 
 
Миналата година Хуанес спечели латино "Грами" за най-добър поп/рок албум и за най-добър латино рок/алтернативен албум. Фуртадо пък се присъедини към Timbaland и Джъстин Тимбърлейк за ''Keep Going Up''. 

Свързани новини

Чуй Timbaland и "Keep Going Up!"

01.09.2023

Nelly Furtado се завръща

12.01.2017