SEVI празнуват 14 с нов състав и ново видео, влизат в афиша на WinterStorm Festival

Нова година – нов състав за машините от SEVI. Бандата стартира 2024-та година, като обяви официално новите попълнения в екипа и обещава да зарадва феновете с голям концерт през март по случай 14 години на сцена. 
 
Преди броени месеци музикантите издадоха нов албум (Genesis), подкрепен от сингъла "Insane". "Определено думата, която очертава последните няколко месеца за нас е "Genesis". Смените в състава са неизбежна част от историята на почти всяка рок банда, но ние вярваме, че промяната ще ни донесе още повече сили и хъс да творим!"
 
 
Новата китара на SEVI е Камен Ангелов, познат още като Stone Angel от групи като Urban Gray и Big Fat Lily. Той се появи и като втора китара на представянето на албума на бандата през ноември. Зад барабаните пък сяда младата надежда Петър Петров, когото академията Berklee College в Бостън класира в топ 3 рок барабанисти в своята програма за обучение за изминалата 2023-та.
 
Групата планира концерт на 22-ри март в Sofia Live Club, по случай 14 години SEVI, на който ще представи и чисто нов видео клип. Билетите вече са в продажба в мрежите на Eventim.bg и More.com - първите 35 билета ще са на цена от 20 лв., след изчерпване на early bird билетите, цената ще бъде 25 лв., а в деня на концерта и на входа на клуба, цената ще бъде 35 лв. 
 
А преди седмица стана ясен и официалният Line-up на шотландския рок фестивал WinterStorm Festival. Рок събитието, което ще се проведе за поредна година през ноември на западния бряг на Шотландия (град Трон), може да се похвали с многообразието от стилове и националности - сред които и нашите SEVI, които ще се качат на голямата сцена в събота 30 ноември.
 
Две сцени, три дни и групи от 11 държави. Стиловото разнообразие ще варира от мелодичен европейски метъл, до южняшки блус рок, нотка Americana, щипка фолк рок, много Prog, мъничко Old School, най-малко шест групи с женски вокали на основната сцена и подходящо количество AOR, добавено към микса, който се усеща като един от най-разнообразните Line-up-и на фестивала досега.
 
Веднага след това ще продължат към град Билстън, където имат концерт в клуб The Robin. От SEVI обещават да обявят още дати на острова скоро.
 

Свързани новини

Групата с нова песен напролет

23.02.2022

SEVI с коледен концерт

15.12.2021

Светлана от SEVI с нова коледна песен

13.12.2021

Светлана Близнакова представя "Memories"

16.09.2021

Асен Блатечки в новия клип на Sevi

21.11.2016