Еминем се завръща към миналото си във видеото към новия сингъл ''Houdini''

Еминем пусна първи сингъл от предстоящия си нов албум The Death of Slim Shady (Coup de grâce). Парчето се казва "Houdini" по името на легендарния илюзионист Хари Худини.

Всичко е представено в познатия изключително хаплив стил на Еминем и носи препратки към "Without Me" от 2002 г. В клипа неговото алтер его Слим Шейди от миналото преминава през портал във времето, за да се озове в наши дни, а настоящият Еминем трябва да влезе в сблъсък с по-младото си Аз. Видеото е представено под формата на забавен комикс и дори включва появата на звезди като Dr. Dre, Пийт Дейвидсън, Snoop Dogg и 50 Cent, което го прави още по-добро, докато припевът включва зарибяващото "Abracadabra" от едноименното осемдесетарско парче на Steve Miller Band.

В текста Еминем сравнява живота си от 90-те със сега. Не пропуска да спомене зависимостта от различни субстанции в миналото, не пропуска и да "захапе" някоя от съвременните звезди на хип-хопа като Megan Thee Stallion, мениджъра си Пол Розенберг, когото сравнява с драг кралицата Ру Пол, и дори собствените си деца, които нарича "лигльовци".

Предстоящият албум на Еминем ще бъде негов 12-ти, а някои фенове смятат, че е възможно да бъде и последният в кариерата му. Иконата на Детройт официално обяви проекта по време на драфта в NFL през април. Представи го под формата на трейлър от криминална поредица, в която се разследва "убийството на Слим Шейди".

Шейди за първи път става известно име през 1999 г. с дебюта на неговия сингъл "My Name Is", който заедно с уникално си видео представи младия изпълнител и неговите текстове на по-широка аудитория. Не е ясно как и по какъв начин Еминем е решил да убие Слим Шейди и дали това действително няма да е начинът, по който звездата е решил да представи края на кариерата си.

Свързани новини

Еминем пуска втори сингъл от новия албум

02.07.2024

''Houdini'' на Еминем към върха

07.06.2024