Адел: "Изобщо нямам никакви планове за нова музика"

Адел планира да направи крачка назад от музиката след приключването на серията от концерти "Уикенди с Адел" в Лас Вегас по-късно тази есен.

В интервю за германската телевизия ZDF поп звездата потвърди, че няма планове да издава нов албум и иска да прекара известно време далеч от индустрията.

"Изобщо нямам никакви планове за нова музика", каза Адел ."Искам голяма почивка след това и мисля, че искам да правя другитворчески неща, само за малко."

Преди да излезе в почивка певицата ще има серия концерти в Германия. След като през последните дни певицата следеше мачовете на Англия на Европейското първенство по футбол, сега тя се подготвя за предстоящите си изяви в Мюнхен. През август там тя ще изнесе няколко концерта на специално изградена за целта временна арена на открито. 

 "Специализираната арена ще включва комбинация от седящи трибуни и правостоящи с капацитет за 80 000 души на вечер."

Това ще бъдат първите концерти на британската мегазвезда на континента от 2016 г. насам, а по всичко личи - и последните за неизвестно колко време. Наскоро певицата завърши популярната си серия концерти в Лас Вегас "Уикенди с Адел", но след това добави още 10 дати през октомври и ноември. 

Настоящото изказване на Адел потвърждава думите ѝ от по-рано през годината, когато каза, че планира за следващия си албум да направи пълномащабно световно турне, но феновете ще трябва да почакат известно време преди тя да издаде наследника на "30" от 2021 г. 

Кратък преглед на дискографията ѝ показва, че тя прави дълги паузи между всеки от записите си - 3 години между първия албум "19" и втория "21", 4 години между втория и третия - "25", след което минават още 6 години преди да издаде последния си албум "30".

По време на интервюто пред ZDF певицата обясни, че една от причините, поради която търси почивка от писането на музика, е това, че славата я натоварва, както и желанието ѝ да се измъкне от светлината на прожекторите.

"Липсва ми всичко от времето преди да бъда известна, мисля, че вероятно най-много ми липсва това да съм анонимна. Не обичам да бъда известна. Харесва ми, че мога да правя музика, когато пожелая и хората са възприемчиви към нея и я харесват, защото това е доста невъобразимо... Но частта със славата направо я мразя и ми липсва всичко отпреди всичко това да се случи. Фактът, че хората дори се интересуват от гласа ми и песните ми, е доста ненормален, не мисля, че някога ще стане нормално, разбирате ли? Така че си заслужава… но важното е да намериш баланса".

Свързани новини

Разочарование за феновете

04.09.2024

Предстои сватба за Адел

13.08.2024

Адел спря концерта си в Мюнхен

05.08.2024

Хомофобски коментар ядоса Адел

05.06.2024

Състоянието на Адел се е влошило

29.02.2024