Ясна е причината за смъртта на Шинейд О'Kонър

Една година след смъртта на Шинейд О'Kонър беше разкрита и причината за кончината на ирландската певица. Тя почина на 26 юли 2023 г., на 56 години.

Irish Independent съобщи, цитирайки смъртния акт на носителката на "Грами", че "тя е починала от хронична обструктивна белодробна болест и астма". В сертификата изрично се казва, че смъртта на О'Конър е резултат от "обостряне на хронична обструктивна белодробна болест и бронхиална астма заедно с нискостепенна инфекция на долните дихателни пътища", пише изданието.

Новината идва малко след като приятелят и продуцент на певицата - Дейвид Холмс, разкри, че тя е "умряла от разбито сърце" заради трагичната смърт на 17-годишния ѝ син Шейн. "Въпреки че Шинейд беше невероятно издръжлива, аз напълно вярвам, че хората могат да умрат от разбито сърце", казва Холмс.

Шинейд О'Конър почина една година след като 17-годишният ѝ син се самоуби. Малко след смъртта му тя бе приета в болница, след като се обвиняваше за самоубийството му. Малко преди той да си отиде, тя публикува снимка с Шейн в X с надпис: "Той беше любовта на живота ми, светлината на душата ми. Бяхме две части от едно. Той беше единственият човек, който ме обичаше безусловно."

Припомняме, че 56-годишната певица бе намерена мъртва в жилището си през юли миналата година, след като полицията в Лондон се отзова на сигнал за жена в безпомощно състояние. През цялата си кариера Шинейд водеше битки с психичното здраве, включително с биполярно разстройство и с депресия. През 2017 г. споделя, че за една година е направила осем опита за самоубийство.

Шинейд О'Kонър има издадени 10 студийни албума. Тя стана известна през 1990 г. с кавъра си на "Nothing Compares 2 U" на Принс. На музикалните награди Billboard през 1990 г. песента беше обявена за сингъл №1 в света.

Свързани новини