Срещите с приятелки действат на жените като секс

Страстната нощ в ръцете на любимия и времето, прекарано с приятелките, доставят едно и също удоволствие на жените, поне хормонално, сочат последните проучвания.

Калифорнийски учени твърдят, че силната връзка с приятелите и богатият социален живот влияят благоприятно на отделянето на окситоцин в организма, познат като хормона на любовта и щастието.  

"Ако обядвате с приятелките си, във вас ще се отдели такова количество окситоцин, което би ви помогнало да достигнете по-лесно до оргазъм", обяснява Саймън Бийн, сексолог и експерт по любовните връзки.

Според психолозите приятелствата имат такова влияние върху нежния пол, защото днес за жените това е висша ценност, за разлика от стремежа от миналото да бъдат добри съпруги и отлични домакини.

Преди няколко дни резултатите от друго изследване показаха, че днес мъжете искат повече от жените да сключат брак и да имат деца. Според данните от същото изследване 35% от жените определят излизането с приятелките като много важно, а това е така само за 23% от мъжете.