Съд забрани на британец да прави секс до живот

Съд във Великобритания наложи забрана на местен мъж с изключително нисък коефициент на интелигентност да прави секс до края на живота си, с което редица организации в страната изразиха притеснения относно потъпкването на "гражданските свободи и личното пространство".

Британският съд наредил, че "буйното сексуално поведение" на мъжа със сигурност е неуместно, но самият той не може да бъде винен за това, тъй като изпитва трудности с научаването и запомнянето на нови неща. Причината за това е неговият изключително нисък коефициент на интелигентност и неспособността му да разсъждава. Четиридесет и еднагодишният британец в продължение на години живял в къщата на друг мъж, с когото имали множество сексуални контакти.

Оказало се обаче, че обвиненият няма никаква представа за какво го прави и по каква причина живее с партньора си. Според съдиите случаят е изключително объркан от "правна, интелектуална и морална" гледна точка, тъй като сексът е "една от най-основните човешки дейности, с която трябва да се внимава как се борави".

Въпреки това съдът наредил мъжът, който е известен единствено като Алън, да не прави секс до края на живота си, тъй като не притежава необходимия умствен капацитет, за да разбере рисковете за здравето от подобни дейности. /БГНЕС