Днес е световният ден на смърфовете. Спомняте ли си ги?

Днес в цял свят се отбелязва световният ден на смърфовете. Той се чества ежегодно на 25 юни, датата на която е роден техния създател белгиеца Пейо.

На този ден всички фенове на смърфовете са поканени да отидат на празненствата, облечени в синьо и бяло, като любимите си герои. Тази година ще бъде направен опит да се постави нов рекорд на Гинес за най-много хора, облечени като смърфове. В рамките на 24 часа в различни точки от земното кълбо, представители на Гинес ще присъстват в 12 големи града.
 
За да бъде постигнато признание от рекордите на Гинес е нужно събирането на повече от 2510 смърфа. Сред градовете, които участват в опита за подобряване рекорда на Гинес, са Брюксел (родния град на Пейо), Атина, Хага, Дъблин, Мексико сити, Панама сити, Варшава, Москва, Йоханесбург, Ню Йорк и Лондон.

 

В България "Александра Филмс" организира смърфски купон в Тhe Moll на бул. "Цариградско шосе", като поводът е и излизането на първия 3D филм за сините симпатяги. Партито ще е от 11.00 до 15.00 часа на втория етаж, като ще има игри, и забавления.

dnevnik.bg