2 години без Майкъл Джексън. Цял уикенд с песните му по FM+

Хиляди почитатели на краля на попа Майкъл Джексън отбелязват втората годишнина от смъртта на звздата днес! Радио FM+ пък посвещава програмата си през почивните дни на незабравимите хитове на Краля!

Изминалите две години не позволиха да се разберат повече неща за смъртта на певеца, която предизвика толкова много емоции в целия свят, пише екипнюз. Основните обвинения падат върху личния лекар на звездата Конрад Мъри срещу когото тече дело за непредумишлено убийство.

В дните преди смъртта си, Майкъл Джексън репетираше за серията концерти в Лондон от дългоочакваното му завръщане на сцената.

На 25 юни 2009 г., обаче светът е стреснат и опечален от новината за неговата смърт. Резултати от аутопсията показаха,  че тя е настъпила вследствие на предозиране с мощния седативен препарат Пропофол, предписан от лекаря му Конрад Мъри. Самият доктор Мъри обаче пледират невинен по обвиненията. Семейството на Джексън обаче очаква той да получи справедлива присъда.

Неясните обстоятелства около смъртта на Майкъл Джексън продължават да подхранват теории за заговор и съдебни битки, но също индустрия, която генерира милиарди долари приходи. Две  години след смъртта на Майкъл Джексън, продажбите на дискове, DVD-та на краля на попа и на стоки, вдъхновени от него, продължават да носят огромни печалби.