Мъжете се влюбват от пръв поглед, жените - от шести

Противно на очакванията, по-влюбчиви се оказват мъжете, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на британско изследване.
 
 
Половината от мъжете се влюбват още на първа среща, докато на жените са им нужни цели 6. Една пета от анкетираните признават хлътване още при пръв поглед. А 3/4 от тях изгубват ума и дума по любимата само след три излизания насаме. При британките нещата изглеждат малко по-тромави в това отношение. Едва 10 на сто от запитаните изпитват любовното чувство от пръв поглед. Иначе те отсичали дали този е принцът на мечтите им едва след шестата романтична вечеря на свещи.

Ръководителят на изследването - английският професор Александър Гордън, обяснява различната бързина при влюбването с особеностите на половете. Мъжете се увличат предимно по външността на партньорката и имат по-малко колебания при избора си. Докато дамите освен външния вид, слагат на везната и други фактори, които ги бавят - като социалното положение на избраника, дали от него ще стане добър баща, ще й донесе ли сигурност и защита и т.н. Жените са по-пресметливи, когато трябва да направят избора на живота си, докато мъжете са по-повърхностни.

Изследването на проф. Гордън е обхванало 1 500 мъже и жени на възраст между 16 и 86 години. Проучването е установило още един статистически факт. Британците се влюбват средно 3 пъти в живота си, докато дамите на Острова - само по веднъж. Мъжете много по-често страдат от несподелена любов и именно те са тези, които първи изричали съдбоносните слова "Обичам те!".