Сините Аватари ще заживеят в парковете на Дисни в САЩ

Първият парк, в който ще живеят Аватари ще бъде изграден в "Disney World" в Орландо, Флорида.

Очаква се строителството му да започне през 2013 година. Собствениците на популярния увеселителен парк са сключили сделка с авторите на най-касовия филм в историята на киното Дейвид Камерън и Джон Ландау "да дадат под наем” правата върху сините същества, в които целият свят се влюби през 2009 година. Все пак създателите на 3D приключението ще бъдат консултанти при изграждането на парка.

Първите "аватарски” атракции ще бъдат построени в животинското царство на Дисниленд във Флорида, тъй като водещата тема отново е философията за любов и разбирателство с природата. 

Освен "съживяването” на сините същества, режисьорът на хитовия филм Дейвид Камерън обяви, че планира продължение на филма, като първата част се очаква през 2014г., а втората през 2015г.

"Нямаме търпение да осигурим на нашите посетители едно уникално пътуване до Пандора и запознанство с Аватарите. Откриването на парка, ще съвпадне с излизането на продълженията на филма, което ще направи още по-пълно усещането за този уникален свят”, съобщиха от Дисни.