Мик Джагър ще играе подобие на Рупърт Мърдок в нов филм

Мик Джагър ще възобнови актьорската си кариера и ще изиграе медиен магнат в нов филм, вдъхновен от негови идеи.

Фронтменът на "Ролинг Стоунс" ще участва във филма "Таблоид", който ще бъде продуциран от собствената му компания "Джагд Филмс". Сценаристът Джош Олсен разработва сценария въз основа на идея на самия рокаджия. Сайтът на сп. "Ролинг Стоун" съобщава, че героят на Джагър, който ще прилича на Рупърт Мърдок, напътства млад журналист. За последен път Джагър се появи на големия екран през 2001 г. във филма "Мъжът от Елисън Фийлдс"

Междувременно рокаджията призна, че е преодолял нетърпимостта си към сайтовете за микроблогинг и вече прекарва много повече време онлайн, общувайки със стари приятели. Миналата година фронтменът на "Ролинг Стоунс" разкри, че е наел личен асистент, който да качва информация на блоговете му, защото не понася съвременните технологии. Но сега Джагър се превърнал в запален потребител на Фейсбук и с мъка излизал от социалната мрежа, за да се занимава с музиката си.

"Прекарвам много време на компютъра и не достатъчно време в свирене на китара", призна музикантът пред в. "Дейли Експрес".