Стивън Кинг пише продължение на "Сиянието"

Стивън Кинг представи глава от книгата, която пише в момента, а именно продължението на култовата "Сиянието” (The Shining).

Авторът на най-добрите хоръри се завърща към своя бестселър, по който бе заснет и едноименният филм на Стенли Кубрик с участието на Джак Никълсън. В романа "Dr. Sleep”, Кинг проследява живота на сина Дани Торънс. Според сюжета, детето-медиум вече е пораснал мъж, срещу когото се изправят група вампири, наречени от Кинг "The Tribe”.  

Супер успешният автор на ужаси споделя, че причината да пише продължение на "Сиянието”, е че "винаги се е питал какво ли се случва с детето?".

Носят се слухове, че Кинг не е фен на версията на Стенли Кубрик. Неговото отношение пролича в решението, той да режисира телевизионния мини-сериал по "Сиянието", където доста повече се е придържал до оригиналната книга. Може да се очаква, че когато се стигне до филмиране на "Сиянието 2", Кинг отново ще разчита на себе си.

Най-новият роман на Стивън Кинг "11/23/63", за пътуващ във времето учител, който се опитва да спре убийството на президента Кенеди, ще се появи на пазара през ноември.