Уеб гуруто на Лейди Гага идва за фестивала SeeMЕ

За шеста година тези, които печелят от музика и тези, които я носят в сърцето си ще имат възможността да посетят Музикалната конференция за Югоизточна Европа SeeMe (South East European Music Event). SeeMe започва на 8 октомври в София.

Уеб гуруто на Лейди Гага, Бионсе, Адел и Кеша и др., Гоги Гупта пристига в България за музикалната конференция, като специален гост-лектор.(на снимката)

И най- известните певци, както и много други звезди от музикалния бизнес, търсят отговори на въпросите: как да покажеш своя музикален продукт на възможно най-много хора и да предложиш максимум забавление на феновете си в YouТube; как се постига оптимално присъствие онлайн с минимален маркетинг бюджет; хората са "харесали” продукта и фен страницата ти, защо писането на твоята Facebook страница не е достатъчно и какво още трябва да се случва там?; възможно ли е да създадеш сензация за една нощ само чрез магията на глобалната мрежа?

"Ние сме музикални маниаци и технологични циници. Ние сме амбициозни ентусиасти, големи мислители, художници-фантасти, аматьори диджеи и груби шегаджии,"- така се самоопределя екипът на Гупта Медиа.

Гоги Гупта е основател на Гупта Медиа и уважаван маркетолог в музикалната индустрия. Неговата лекция е на 8-ми октомври от 16:30 ч. в Sofia Live Club.

Несъмнено името на човека, който отговаря за селекцията на групите на един от най-добрите музикални фестивал на планетата - Glastonbury Festival е истинска сензация за България.

Мартин Елбърн ще участва в конферентната програма на SeeMe 6 чрез сесията с тема "Музикални фестивали: Как да предоставим най - доброто музикално преживяване (Дизайн на събития, планиране и реклама)". Лекцията е на 9-ти октомври, 13:00 ч., Studio 5. Чрез сесията за прослушване "Как една песен се превръща в хит?" Мартин Елбърн ще прослуша няколко парчета, за да разберат авторите им дали имат потенциал да станат хит.

В конферентната програма ще вземат участие и много изпълнители от родната сцена – Галя, Кристо, Виктория Терзийска, Деян Каменов – Дидо, Явор Захариев (вокал – група Gravity Co.), Тони, Dj Stephen – Metropolis, Бурян Маслев – музикант X-R@Y, Весела Бонева и др.

Друга новост, която ще изненада фенове и музиканти е дансингът, който генерира електрическа енергия - Sustainable Dance Floor.

Идеята за него тръгва от Холандия преди няколко години и оттогава се радва на голям интерес и успех по цял свят. Неговото пристигане за първи път в България се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия. Дансингът ще бъде поставен целодневно пред Sofia Live Club по време на трите фестивални дни – 8-ми, 9-ти и 10-ти октомври. Идеята на SeeMe 6 и спонсорите на конференцията е да накарат танцуващите млади хора да осъзнаят силата на собствената си енергия и възможността да дадат, макар и малък принос към околната среда, в унисон с целите на Sustainable Dance Club™.

От концертите, акцентът пада върху вокалистката на La Roux Ели Джаксън, която ще направи специален DJ Set за българската публика.

Мястото - 8 октомври, зала 9 на НДК. До нея ще бъде Dead Guy на грамофоните. Музиката им е силно повлияна от поп музиката на 80-те години, включително от Depeche Mode, Prince и Eurythmics.