Нина Добрев и "Дневниците на вампира" най-сетне в българския ефир

Най-сетне и в родния ТВ ефир, зрителите ще могат да проследят хитовия фентъзи сериал "Дневниците на вампира" (The Vampire Diaries), който стартира по bTV Cinema от 22 октомври.

Драматичната поредица със сигурност ще представлява интерес за широката публика у нас, най-малкото заради факта, че главната роля в нея е поверена на българската звезда в Холивуд - Нина Добрев (Nina Dobrev).

Красивата ни сънародничка се превъплъщава в персонажа на Елена Гилбърт, за чието сърце се борят двамата братя вампири - Стефан и Деймън. На Нина партнират чаровникът Пол Уесли и нашумелият с изявите си в друг популярен сериал – "Изгубени" (Lost), Йън Съмърхолдър (Ian Sommerhalder).

Действието в сагата се развива в Мистик Фолс, щата Вирджиния – измислен малък град с мистериозно минало, обитаван от свръхестествени същества.

Запознатите няма как да пропуснат, че сериалът е базиран на поредицата бестселъри на Л.Дж Смит със същото име, като зад реализацията му стоят продуцентите Кевин Уилямс, Джули Плек, Лесли Моргенщайн и Боб Леви.

В последните години "Дневниците на вампира" успя да спечели значителен брой фенове на своя страна, като се радва на завиден рейтинг в мрежата на The CW, довел и до появата на още два сезона. През 2010 г. сериалът спечели престижните награди People's Choice Awards в категория "Най-добър драматичен сериал" и Teen Choice Awards за "Фантастично тв шоу"./ avtora.com