"Беднякът Милионер" оживя в Индия

Млад мъж от един от най-бедните щати в Индия стана първият човек, спечелил джакпота от 1 милион долара от индийската версия на шоуто "Стани богат".

Компютърният специалист и учител Сушил Кумар от източния щат Бихар прибра голямата награда в популярното шоу. "Дори в най-смелите си мечти не съм вярвал, че ще постигна това", заяви Кумар, който отговори правилно на всички въпроси. 27-годишният победител, който се оженил преди пет месеца, печели по 120 долара на месец, като досега допълвал доходите си с частни уроци.
Той разказа от екрана, че семейството му е толкова бедно, че няма телевизор и е ходел у съседите да гледа предаването. Именно те го убедили да участва в него, след като ставали свидетели как винаги знае отговора.

За първи път Кумар се качил на самолет, за да отиде в студиото в Мумбай, където се записва предаването. Това било и първото му посещение в голям град. Късметлията вече знае за какво ще похарчи парите си. С част от тях ще плати подготвителните курсове, за да може да се яви на изпита за държавни служители. Това би му гарантирало сигурна и престижна работа.

Ще си купи също нов дом, ще плати дълговете на родителите си, а на братята си ще даде някаква сума, за да могат да започнат свой малък бизнес. Той иска да направи и библиотека в родния си Мотихари, така че децата там да имат достъп до книгите, за които той толкова е мечтал.

Шоуто "Стани богат", което в Индия се води от боливудската звезда Амитабх Бачан, е едно от най-популярните в страната и този сезон увеличи значително паричната си премия. Победата на индиеца е повторение на сценария на филма на режисьора Дани Бойл "Беднякът Милионер", който получи няколко награди Оскар.