На Острова тръгва ново тв риалити вдъхновено от гръцката криза

"Стани грък за една седмица" - така се нарича ново риалити шоу, вдъхновено от гръцката икономическа криза.

Телевизионната игра "Go Greek For A Week" тръгва по британската телевизия Канал 4. В нея три британски семейства ще изпробват данъчните, пенсионните и работните практики в страната, довели до сегашната ситуация, която налага драстични мерки и затягане на коланите. Тримата главни герои ще изпитват корупционни практики и социални блага и ще се надпреварват да се доберат до европейска помощ.

В шоуто участва 54-годишен британски фризьор, който открива щедростта на гръцката пенсионна система. Тя все още позволява на фризьори, сладкари, радиоводещи и на служители с още към 600 професии да се пенсионират на 53 години, като получават 90% от последната си заплата, тъй като професиите им се определят като "опасни", отбелязва в представянето на шоуто телевизията.

Шофьор на автобус пък ще се възползва от социалните блага на държавата, в която автобусните шофьори получават двойно повече от средната заплата и се радват на допълнителни бонуси, ако идват рано на работа и проверяват билетите на пътниците.
Британски хирург ще открива пък как плащането на данъци "по гръцки" може да пренареди приятно доходите му. Зрителите ще станат свидетели на личните преживявания и впечатления на тримата главни герои и техните семейства.

Участниците ще бъдат експертно информирани за всички подробности по това как да не плащат данъци, как да се възползват от корупцията, разхищенията и лошото управление, пишат още от Канал 4.