Какво ни чака на 11.11.2011?

Тази седмица нумеролозите очакват важно струпване на числа - 11-11-11-11-11. Това ще се случи в петък 11 ноември, в 11 часа и 11 минути.

Мнозина окултисти, метафизици, медиуми и последователи на теорията на конспирацията обаче ще търсят за знаци за голямо човешко пробуждане или дори отварянето на портал към ново измерение. Говори се и за "промяна в съзнанието".

За паметния момент са планирани цели церемонии, които може да включват и танци в състояние на транс. Появили са се и няколко страници във "Фейсбук", които отбелязват датата.

Испанска благотворителна организация в помощ на слепите провежда лотария с 11 награди от 1 млн. евро и суперджакпот от 11 млн. евро.

За нумеролозите, окултистите и масоните числото 11 има специално значение. Според някои от тях то има особени способности или е канал към подсъзнанието. Други подчертават вродената му двойнственост и го приемат за отражение на парадигмата за доброто и злото.

В интернет пък е пълно с блогъри, които пишат за нещастието, което носи 11, давайки за пример атаките от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. Те напомнят, че двете кули близнаци на Световния търговски център са приличали на числото 11, а първият самолет, врязал се в тях е бил полет 11.

В исторически план датата е значима. Примирието след Първата световна война е подписано в 11-ия час на 11 ноември 1918 г.