Кауфланд отваря 7-ми хипермаркет в София

На 30 ноември 2011 г. германската верига Кауфланд открива своя шести хипермаркет в София и своя 39 поред филиал в страната.

Така веригата създава още 150 нови работни места. Кауфланд е представен с хипермаркети във всички големи градове на страната – София, Варна, Русе, Хасково, Шумен, Ямбол, Сливен, Перник, Монтана, Враца, Плевен, Благоевград, Добрич, Пазарджик, Кюстендил, Бургас, Стара Загора, Търговище, Разград, Димитровград, Горна Оряховица, Казанлък, Видин, Севлиево, Силистра и Ботевград.


Преди пет години Кауфланд стъпи на българския пазар, като за това време бяха построени 39 хипермаркета в цялата страна. За този период компанията успя да завоюва солидни позиции и да се наложи като един от лидерите на пазара на бързооборотни стоки.

Новият хипермаркет е с търговска площ окол 4000 кв. м. и над 300 паркоместа. Модерната му архитектура е съобразена с околната среда на района и така допринася за подобряване на цялостния архитектурен облик на квартала. С построяването му ние предоставяме възможност на гражданите в квартал Хаджи Димитър и околните квартали да пазаруват удобно и приятно в една модерна обстановка.

По традиция в Кауфланд ще намерите огромен избор от хранителни и нехранителни стоки. Това са висококачествени собствени марки на изключително ниски цени, продукти на наложили се световни марки и стоки на български производители. Свежестта на продуктите е най-важното условие те да бъдат продавани в Кауфланд. Хипермаркетът разполага и със собствена пекарна. В нея клиентите могат винаги да купят пресен хляб, изпечен на място.

Кауфланд се гордее и с изключително модерния си отдел за месо и месни продукти. Месото се обработва в избрани месокомбинати и се доставя прясно всеки ден.

Наред с богатия избор на хранителни стоки в Кауфланд се предлагат и атрактивни стоки за домакинството, текстил, електроуреди, канцеларски материали, играчки и градински мебели. Всяка седмица хипермаркетът предлага атрактивни промоции в рекламен вестник Кауфланд, който се разпространява безплатно в над 1 000 000 тираж.
Успехът на Кауфланд се крие в политиката на постоянно ниски цени. Отстъпките, които фирмата получава при закупуването на големи количества стоки, тя предоставя на своите клиенти. Хипермаркетите на Кауфланд продават винаги на ниски цени.