Най-скъпата катастрофа в света

Верижна катастрофа с участието на 14 автомобила, от които осем Ферарита, два Мерцедеса и едно Ламборгини стана в Япония.

Сред катастрофиралите коли има Нисан и Тойота. Журналистите не се наемат да изчислят общата цена на ударилите се автомобили, но съобщават, че цената само на едно Ферари 355 струва няколкостотин хиляди паунда. Пътното произшествие претендира за званието най-скъпа катастрофа на всички времена.

Инцидентът е станал на отсечката от магистрала между префектура Хирошима и региона Кошю. Щетите, нанесени на някои от колите се оказаха толкова сериозни, че възстановяването им е напълно невъзможно.

По предварителна информация, шофьорът на едно от Фераритата е загубил контрол на мокрия път. Шофьорите на десет автомобила са хоспитализирани с различни травми. Благодарение на добрите системи за сигурност на колите няма смъртни случаи.

Заради катастрофата движението по пътя беше временно затворено за шест часа, които бяха необходими на службите да разчистят останките от скъпите лимузини.