Започна Международният панаир на книгата в София

Над 130 издателства участват в Международния панаир на книгата, който започна в НДК. Щандовете  са разположени от 1 до 3 етаж в централната сграда, намалението, което ви очаква е около 20 процента.

Тази година фокусът на изложението е върху Франция. Тя ще бъде представена на национален щанд, а над 10 френски автори ще гостуват на изложението. Сред специалните гости са 22-годишна френска писателка Антонина Кер, чийто провокативен дебют "Цветята на Зоуи" стана бестселър в страната й, както френският философ Милад Дуеи, професорът по социология в Париж Мишел Мафезелии и холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе, която ще представи своята книга за деца "Мистър Фини и светът надолу с главата".

За първи път има представителен щанд на китайското книгоиздаване. Българският писател Калин Терзийски, който преди дни  получи Европейската литературна награда, ще бъде специален гост на панаира, като той и почти всички популярни български автори ще бъдат всеки ден на изложението и ще дават автографи на хората, които си купуват техните книги.

Софийският международен панаир ще продължи до 11 декември.