"Билка" подреди цветна изложба в метрото

"Билка" подреди супер цветна изложбата в метростанции "СУ Св. Климент Охридски“ и "Васил Левски". До края на месеца, там може да разгледате рисунките на деца от 2 до 9 години от конкурса "Нарисувай природата".

В началото на септември приключи конкурса на "Билка" за детска рисунка и жури от специалисти отдели най-добрите рисунки и определи класирането. Участници в надпреварата бяха над 500 деца от София, Пловдив,Бургас, Варна, Русе, Попово, Шипка и много други градове и села и всички те нарисуваха своята чиста детска мечта – да живеят в красив и пъстър свят.

Иницативата завърши с празник в парка "Заимов“. Малките палавници участваха в игрите за най-правилно миене на зъби и се забавляваха с героите от театралната постановка "Веселите зъбки“ – д-р Зъбчев, Бобъра и Мистър Зъбобол, изпълнена от Театър "Маска“. Най-бързите и информирани, получиха награди.

Първа награда от конкурса за рисунка - едногодишна стипендия за обучение в школа по приложни и изящни изкуства - спечели Оля Телалим на 7 години.

Второ място грабнаха децата от школата за изобразителни изкуства "Арт Попово“ към „Дом на културата“, с ръководител Искра Хаджииванова . Те спечелиха  колективна награда -  уникална пластична  картина за детска стая на приказна тема, изработена в Студиото по пластична живопис на Боряна Занова и комплект материали за рисуване.

Децата от ОДЗ "Детски свят”, групи "Усмивка“ и "Слънчице“ от град Варна, с ръководител  Пенка Генадиева спечелиха  третата  награда - статив с пълен комплект материали за рисуване.

Журито взе решение  да даде поощрителна  награда на децата от 149 ОДЗ "Зорница“ с ръководител Поли Иванова. 

Инициативата подкрепиха със своето партньорство: Община "Оборище“, Метрополитен ЕАД, Фондация "Изкуството и детето“, TV 7, Радио FM +, Инфо гайд, My Smile.