Познаването на местните закони ще ви спести неприятности

Една четвърт от британските туристи са търсили помощ в посолствата, тъй като не познават местните обичаи и правила. Често пъти те били арестувани, защото не се съобразяват с обществените закони, съобщиха от министерството на външните работи, цитирани от бгнес.
 
"Престъпленията", за които са задържани най-често, на пръв поглед изглеждат безобидни като например носенето на неподходящо облекло или ядене в близост до църква. Затова властите съставиха списък със странните закони по света, който да накара британците да бъдат по-внимателни, когато пътуват в чужбина.
 
Някои от най-известните европейски туристически дестинации имат необичайни закони, които струват на туристите солени глоби. Например в Барселона е забранено да ходите гол до кръста, по бикини или каквито и да е бански, освен на плажа. Посетителите на Венеция пък не трябва и да си помислят да хранят гълъбите, във Флоренция глобата е голяма, ако ви хванат да ядете близо до църква или друга обществена сграда. При посещение в Холандия трябва да сте внимателни с наркотиците, защото въпреки сравнително хлабавите закони, можете да бъдете арестувани, ако ви спипат с марихуана извън специално определените райони.
 
В Нигерия е забранено да внасяте в страната минерална вода, а в Тайланд не можете да стъпите с повече от 200 цигари. Сингапуре известен със своите драконовски закони и глоби, които могат - и ще ви бъдат - написани за практически всичко - включително за дъвчене на дъвка (не дай си Боже да я изплюете на земята). В Барбадос се смята за обида да носите камуфлажно облекло, дори и от децата. В Саудитска Арабия пък не можете да снимате военни обекти или правителствени сгради, включително дворци. 
 
Спреят за нос може да облекчи страданията ви, но ако в съставките му влизат псевдоефедрини, по-добре не го носете в Япония, защото ще ви вгорчи живота. А Фиджи може да е рай с вечно лято, но тежко ви, ако понечите да се порадвате на легендарните му плажове топлес.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024