Познаването на местните закони ще ви спести неприятности

Една четвърт от британските туристи са търсили помощ в посолствата, тъй като не познават местните обичаи и правила. Често пъти те били арестувани, защото не се съобразяват с обществените закони, съобщиха от министерството на външните работи, цитирани от бгнес.
 
"Престъпленията", за които са задържани най-често, на пръв поглед изглеждат безобидни като например носенето на неподходящо облекло или ядене в близост до църква. Затова властите съставиха списък със странните закони по света, който да накара британците да бъдат по-внимателни, когато пътуват в чужбина.
 
Някои от най-известните европейски туристически дестинации имат необичайни закони, които струват на туристите солени глоби. Например в Барселона е забранено да ходите гол до кръста, по бикини или каквито и да е бански, освен на плажа. Посетителите на Венеция пък не трябва и да си помислят да хранят гълъбите, във Флоренция глобата е голяма, ако ви хванат да ядете близо до църква или друга обществена сграда. При посещение в Холандия трябва да сте внимателни с наркотиците, защото въпреки сравнително хлабавите закони, можете да бъдете арестувани, ако ви спипат с марихуана извън специално определените райони.
 
В Нигерия е забранено да внасяте в страната минерална вода, а в Тайланд не можете да стъпите с повече от 200 цигари. Сингапуре известен със своите драконовски закони и глоби, които могат - и ще ви бъдат - написани за практически всичко - включително за дъвчене на дъвка (не дай си Боже да я изплюете на земята). В Барбадос се смята за обида да носите камуфлажно облекло, дори и от децата. В Саудитска Арабия пък не можете да снимате военни обекти или правителствени сгради, включително дворци. 
 
Спреят за нос може да облекчи страданията ви, но ако в съставките му влизат псевдоефедрини, по-добре не го носете в Япония, защото ще ви вгорчи живота. А Фиджи може да е рай с вечно лято, но тежко ви, ако понечите да се порадвате на легендарните му плажове топлес.

Свързани новини

Барби става музеен експонат

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

31.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024