Изложба на The Connor Brothers в Галерия "Оборище 5"

От 14-ти юни до 30-ти юли Галерия и зала "Оборище 5" показва за първи път в България самостоятелна изложба на Тhe Connor Brothers. Селектирани са 20 оригинални творби на хартия, за създаването на които са използвани ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи и др. 
 
Българската публика ще види голямоформатни творби от последната година: Conformity Is The Last Refuge, I Don’t Care What Anybody Says About Me, и съвсем новите I Know I’m Paranoid, The First Thing I Do In The Morning, Call Me Anything But Ordinary и далата заглавието на изложбата: Maybe It’s Not About A Happy Ending – направо от студиото на художниците в Лондон. Селекцията е направена специално за представянето на Тhe Connor Brothers  в София.
 
The Connor Brothers стават известни в арт средите като мистериозни американски близнаци – Франклин и Брендън Конър, които са отгледани заедно с други известни деца като актьорите Ривър и Хоакин Финикс при екстремни условия от таен християнски култ, известен като "Семейството". Братята Конър успяват да избягат в Бруклин, където започват да създават арт произведения, чрез които осмислят света, от който са били лишени преди. През oктомври 2014 става ясно, че образите на Франклин и Брендън, всъщност са били мит и че The Connor Brothers, всъщност са арт дилърите James Golding и Mike Snelle, които са станали художници. 
 
Картините на Тhe Connor Brothers са сатирични и хумористични по природа. Те изследват мъгливите граници между истина и фикция. Измислени, винтидж корици на книги, най-често взаимствани от британската литературна класик и от любовни романи. Художниците възпроизвеждат кориците като големи акрилни или маслени платна, сменяйки заглавията на книгите с техни собствени текстове като променят посланията, но в подкрепа на контекста.
 
Тhe Connor Brothers са търгувани на аукциони в Кристи’с и Бонхам’с, заедно с Банкси и Деймиън Хърст. Техни творби са били продавани на множество арт фестивали в Лондон, както и в топ галерии в Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис, Дубай и Сидни. През декември 2017 дебютират и на Арт Базел Маями. Tехни фенове са Принц Хари и Меган Маркъл, които наскоро подаряват работа на Тhe Connor Brothers за сватбата на свои близки приятели.
 
Рекордна цена постигат за тяхна картина на аукцион през 2016. Техни творби се намират в най-големите публични и частни колекции, сред които The Victoria & Albert Museum, Лондон, The Penguin Books Art Collection, The Niarchos Collection, The Omer Koc Collection и други. Цените за произведенията на Тhe Connor Brothers са все още достъпни, но тенденцията е към бързо покачване. Това е показател за високата им художествена стойност и инвестиционен потенциал. 
 
По покана на директора на Галерия и Зала "Оборище 5" – Деница Атанасова-Гергова Тhe Connor Brothers ще пристигнат за среща с ценители и почитателите на изкуството им в края на месец юни. Те заснеха свое видео послание, което ще бъде показано при откриването на изложбата тази седмица.
 
В рамките на Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story, Галерия и Зала "Оборище 5" ще представи и творби на други световноизвестни имена в съвременното британско изкуство, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк. 
 
Галерия "Оборище 5" е наследник на известната Галерия за модерно изкуство, която през годините реализира хитови изложби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Анди Уорхол, Деймиън Хърст и др. Бидейки уникална за България и Източна Европа, Галерията и нейният създател Деница Атанасова-Гергова продължават да работят и промотират световни автори пред българската публика. Галерия "Оборище 5" е единственото място в България, в което творби на световноизвестни художници не само могат да бъдат видени, но и да бъдат закупени. 
 
Галерия и Зала "Оборище 5"
София, ул. "Оборище" №5
Вторник - неделя 10:30 - 18:30 ч.

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022