За пръв път в България - детски магичен лагер "Жо"

Лятото е магия! А лятото на 2019 г. превръща това клише в сбъдната мечта.
 
Eдни от най-атрактивните български илюзионисти организират детски лагер, в който, почивайки и забавлявайки се, децата могат да усвоят фокуси, магични трикове и илюзия. Стремежът на организаторите е илюзионното изкуство да измести в детското съзнание влиянието на видеоигрите и заседналия начин на живот.
 
Лагерът ще се вихри в периода от 13 до 19 август в станцията на "Ученически отдих и спорт" към МОН в гр. Обзор, като неговото първо издание ще поеме 10 деца на възраст между 8 и 16 години. Те ще получат забавно начално образование по предмет "фокуси", от популярни имена в магичните среди, като Дани Белев и Mr. Jim. На финала младите фокусници ще станат първите посланици на "добрата магия" в България, ще участват в голям спектакъл в централната част на Обзор и ще организират магични демонстрации в своя град и училище.
 
И тъй като всеки уважаващ се фокусник винаги може да извади още и още чудеса от шапката си, организаторите предлагат допълнителна изненада: условията в лагера ще са напълно безплатни за децата, но със забавен входящ тест. Всяко дете, което желае да стане част от магичното лятно приключение, може да кандидатства, като изпрати кратко видео на своите илюзионни умения.
 
Детски магичен лагер "Жо" е наречен на името на Жовиян, един от най-младите илюзионисти в България. Само на 18 години, Жо загива в нелеп пътен инцидент. Малко преди трагедията Жо е успял да събере голяма сума пари с намерение да я дари за развитието на илюзионното изкуство в България.
 
Жовиян ни показа какво означава  отдаденост към една идея, безгранична вяра в една кауза. Нашето желание сега е да продължим да "заразяваме" с добра магия в името на живота, в името на децата! 

Свързани новини

Кога да посетим най-скъпите дестинации

16.07.2019

Известни БГ лица казват “Стига мрънка”

15.07.2019

Губенето на време помага в работата

11.07.2019

11 съвета как да подобрите почивката си

05.07.2019

Забавен тест с къща. Изберете си стая!

03.07.2019

Коментари