10 начина да победим скуката с музика

Скуката е много позната на съвременния човек, който е забил глава в компютъра и смартфона си. Истината е, че скуката е много близка до депресивните състояния, затова е добре да я овладяваме навреме, и то с музика, пише avtora.com.
 
Музиката лекува душата, прави ни живи и свежи и със сигурност може да подобри настроението на всеки, било то дори и малко. Подготвили сме ви 10 предложения, които със сигурност ще подобрят настроението ви и ще ви изкарат от всякакви скучни мисли.
 
Първото ни предложение е да си купите нов албум на изцяло непознат за вас изпълнител и да се опитате да пречупите стереотипа си за музика. Това е един добър начин да се разнообразите, докато опитвате нещо ново. Подложете мозъка си на приключение през стиловете, избягвайте да слушате само един стил, почти всеки има какво да ви предложи и да ви изненада.
 
Един от сигурните начини да победим скуката с музика е да отидем на парти или концерт. Така се зареждаме с емоция, а и се запознаваме с нови хора, които ни разведряват от тежките мисли. Не изпускайте възможност да се забавлявате навън, като слушате музика на живо. 
 
Опитвайте се да слушате музика навсякъде. В метрото сутрин преди работа, по време на работа, по време на обедната си почивка... Когато се приберете вечер, си пуснете любима песен, докато готвите, например. Правете всичко с музика – дори и най-малкото, с което сте се захванали. 
 
Свалете си програма за правене на музика. Доказано е, че създаването на музика лекува, а и 100% бори скуката. Пробвайте всичко, сглобявайте звуци, опитвайте се да си композирате мелодия, изцяло създадена от вас. Посветете един ден от уикенда за разучаване на програмите, които ви предлагат всякакви разнообразни възможности.
 
Запишете се на пиано. Или посетете някой курс за друг вид инструмент, на който винаги сте искали да се научите да свирите, но все нещо е пречело. Със сигурност няма да се превърнете бързо в Моцарт, но за сметка на това ще се запознаете с много нови хора и ще се забавлявате много в процеса на обучение.
 
Отидете на курсове за DJ. Сигурно това ви звучи като пълна лудост, но със сигурност ще ви достави огромно удоволствие и за секунда няма да ви е скучно. Най-малкото е нещо, което е толкова далеч от обичайната ви работа в офиса, че със сигурност ще ви подейства ободряващо.
 
Направете си класация от любими песни, които да си пускате винаги, когато ви налегне скука. Любимите песни ще излекуват тъжните мисли и ще ви доставят достатъчна доза ендорфин, за да се почувствате добре на момента. На всеки от нас се е случвало да си пуска една и съща песен по 20 пъти на ден и това да го кара да се чувства добре. Резултатът е гарантиран.
 
Инсталирайте си всякакъв вид забавни музикални апликации, които ще ви карат да използвате телефона си не само за Facebook. Необходимо е само да влезете в App Store, Google Play или Windows Store, за да се сдобиете с всякакви безплатни апликации за музика. От правене на песнички до разпознаване на песен, чието име не знаете. В интернет има абсолютно всичко.
 
Организирайте си тематично музикално парти с приятели! Изберете един музикален стил и с облечете съответно. Ако например това е реге, облечете се като истински растаман. Извикайте приятели и слушайте реге цяла нощ. Реге е също музика за любовта, която със сигурност ще ви зареди с позитивни вибрации.
 
И не на последно място – пейте! Пейте под душа или когато сте сами вкъщи, тананикайте си, докато хората не ви забелязват. Пеенето е много добър начин за елиминиране на негативната енергия и освобождаване на душата. 
 
Ако тези предложения ви се струват интересни, изпробвайте поне 3 от тях. Направете музиката част от живота си и накарайте скуката да се изнесе скоропостижно от живота ви.

Свързани новини

10 начина да охладим дома без климатик

06.08.2020

4 действия показват що за човек сте

05.08.2020

Опознайте себе си по-добре с този тест

29.07.2020

Бърз и лесен тест за емоционалността ни

24.07.2020

Тест: За какво говорят страховете ви

20.07.2020

Коментари