5 начина да си позволявате повече екскурзии

Ако бюджетът ви напоследък е ограничен и изглежда така, сякаш не можете да си позволите дори и кратки пътувания през уикенда, не бързайте да се отказвате от светлата страна на живота. Jenite.bg дават няколко полезни съвета за това как дори и с ограничени ресурси да успявате да си позволявате повече пътувания. А кратките уикенд-бягства често са по-запомнящи се и освежаващи от дългите летни отпуски, защото ги оценявате!
 
Възползвайте се от промоции и оферти в последния момент
Много туристически агенции и самолетни компании правят различни промоции за ранни записвания или пускат last minute оферти. Все пак никой не обича празни седалки, така че можете да бъдете сигурни, че такива предложения на добри цени винаги ще има. Остава да сте гъвкави по отношение на вземането на решения твърде рано или в последния момент.
 
Използвайте градски транспорт вместо таксита
Макар и понякога да изисква малко повече усилия от това да скочите в такси и да кажете адреса, градският транспорт е чудесна опция, особено когато сте с ограничен бюджет. Бонус е, че в градския транспорт имате шанс да се срещнете с местни хора и да видите как живеят. За да си спестите излишни нерви, направете предварително проучване на какво и откъде трябва да се качите.
 
С малко багаж
Някои авиолинии таксуват допълнително пътниците с чекиран багаж. Защо не си спестите един сериозен разход, като опаковате само най-необходимото?
 
Пътувайте в малки групи
Ако пътувате сами или с още един човек, може да се окаже, че плащате повече, отколкото ако сте група от 5-6 души. Така ще можете да наемете апартамент или да получите намаление за малка група в някои от забележителностите.
 
Избягвайте пиковете
Има определени дати в годината, когато всеки се отправя нанякъде. И не само вие знаете това, но и хотелиерите. Цените стават немислими, а лудницата може да премине границата на поносимост на повечето хора, тръгнали на път, за да си починат. Ако сте гъвкави с датите си на пътуване, изберете нисък сезон и ще получите отлични условия.

Свързани новини

Топ 6 идеи за пътуване през уикенда

25.02.2020

6 любопитни факта за мързела

21.02.2020

9 дестинации за бягство през уикенда

17.02.2020

Топ 10 ДА и НЕ за св. Валентин

13.02.2020

Сама на Свети Валентин

11.02.2020

Коментари